E-5 Karayolu Bahçelievler mevkiinde asfalt çalışması yapan bir kamyonun arkasında bulunan 4 işçiye otomobil çarptı. Kazada 2 işi öldü, 2 işçi de yaralandı.
Kaza, saat 01.30 sıralarında E-5 Karayolu Bahçelievler yan yol Edirne istikametinde meydana geldi. İddiaya göre, Topkapı’dan Edirne istikametine gitmekte olan ve kimliğine henüz ulaşılamayan 06 AF 8848 otomobilin sürücüsü, aşırı hızlı yapması sonucu yan yolda asfalt çalışması yapan 34 R 3184 plakalı kamyona arkadan çarptı. Çarpma sonucu kamyonun arkasında bulunan 4 işçi, otomobil ile kamyon arasında sıkıştı. Kaza sonrası otomobilin sürücüsü ise olay yerinden kaçarak kayıplara karıştı.
Çevredeki sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, otomobil ile kamyon arasında sıkışan 2 işçiyi kurtarmak için çalışmalara başladı. Yaklaşık yarım saatlik çalışmanın ardından Yasin Özer (36) itfaiye erleri tarafından sıkıştığı yerden çıkarılarak sedyeye koyulmasının ardından ambulansla Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Daha sonra itfaiye erleri Nurettin Aykalkan’ı (63) sıkıştığı yerden kurtarmak için çalışmalara devam etti. Ayağı kamyonun tekerleğinin arasına sıkışan Aykalkan, bulunduğu yerden çıkartılarak sedyeye koyulduktan sonra ambulansla Özel Bahçelievler Medical Park Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Hafif yaralanan Koçer Demir ve ismi öğrenilemeyen bir kişi ise ambulansla Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN HAYATLARINI KAYBETTİLER
Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Nurettin Aykalkan ve Yasin Özer, kaldırıldıkları hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Kazaya tanık olan Fikri Topaç, “Ben karşı şeritten geçiyordum. Araç karşıda çalışma yapıyordu. Pat diye ses çıkınca karşıda durdum ve baktım. Aracın içerisinde yaralıların çıktığını gördüm. Daha sonra buraya araçlar dolmaya başladı bizde yardım için koşmaya başladık. Bizim yapacağımız bir şey yoktu sonra itfaiye geldi. Daha sonra yardımcı olduk, arkadaşları çıkarttık sonra hastaneye kaldırıldılar. Kamyonun altından 3 kişinin çıktığını gördüm. Adamların belden aşağısı resmen yoktu. Sürücü kazadan sonra indi aşağıya doğru kaçarken gördüm” dedi.
Öte yandan kazaya neden olan otomobilin bagajında alkol şişelerinin olduğu gözlendi. Kaza nedeniyle yan yol tamamen trafiğe kapanırken, çalışma yapan kamyondan dumanlar çıktığı görüldü.
Polis kaza sonrası olay yerinden kaçan otomobilin sürücüsünü yakalamak için çalışma başlatırken, kazayla ilgili de soruşturma başlattı.
(İHA)