Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde bu yıl 16’ncısı düzenlenen "Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günleri"nde stant açan Semra Kara, protez kol almak için ayağıyla yaptığı resimleri satışa çıkardı.
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın daveti üzerine "Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günleri"nde stant açan Semra Kara, ayağıyla yapıyor resimlerle ilgi odağı oldu. Çiftçi olarak geçinen ailenin devletten aldığı yardımla ayakta durduğu öğrenilirken, 19 yaşındaki Semra Kara, annesi ile birlikte açtıkları stantta resimlerinin satılmasını bekliyor. Doğuştan iki kolu olmayan ve ayaklarıyla resim çizen Kara, "Resim çizmek hoşuma gidiyor. Bayağı bir resim yaptım. Bunları satıp, protez kol almak istiyorum. Kollarımın takılmasını istiyorum" dedi.
Anne Ayşe Kara ise, Sındırgı Belediyesi’nin kendilerini destek için davet ettiğini belirterek, "Semra’nın annesiyim. Kızım doğuştan böyle. Kendi kendine evde canı sıkıldı. ’Ben resim’ yapacağım deyip resme başladı. Biraz katkısı olsun diye de buraya geldik. Belediye başkanımız sağ olsun bizi buraya çağırdı. Alacağımız protez kolun parasını toplamaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
(İHA)