Malatya’da merkezi İstanbul’da bulunan bir güzellik merkezini ortakları arasında çıkan kavga olayında bıçaklanan 28 yaşındaki Yunus Kaya adlı şahıs hayatını kaybetti.

Olay, İnönü Caddesi PTT binası yakınlarında meydan geldi. İddiaya göre, merkezi İstanbul’da bulunan güzellik merkezinin şubesini işleten Yunus Kaya ile alacak verecek meselesi nedeniyle İstanbul’dan gelen ve aynı zamanda akrabaları olan bir grup ile önce işyerinde kavga ettiler. Kavga daha sonra PTT binasının yakınlarında devam etti. Bıçak darbesi alarak ağır yaralanan Yunus Kaya, ambulans ile kaldırıldığı Turgut Özal Tıp Merkezi’nde hayatını kaybetti.

Asayiş Şubesi ekipleri, sayıları 4 ile 6 olan saldırganları yakalamak için şehir merkezinde geniş çaplı arama çalışması yaptı. Çalışmalar esnasında şahısların İstanbul’dan gelirken kullandıkları araç, eski belediye binası meydanının karşısındaki güzellik merkezinin bulunduğu binanın önünde park halinde bulundu. Yapılan araştırmada saldırganların Kışla Caddesindeki bir otele giderek, buradan taksi istedikleri, ve çağrılan taksi ile Diyarbakır’a hareket ettikleri belirlendi. Şüphelilerin kaçtığını tespit eden Asayiş Şubesi ekipleri Diyarbakır güzergahındaki Emniyet ve Jandarma birimlerini bilgilendirirken, 2 ayrı Asayiş Şubesi ekibi de arkadan takip etmeye başladı. Şüphelilerin Elazığ’ın Sivrice ilçesi yakınlarında yakalandıkları öğrenildi.

Olaya katılan tarafların Ağrı ili nüfusuna kayıtlı oldukları öğrenildi.

Bu arada, saldırganların kaçarken terk ettikleri 34 FJ 4745 plakalı otomobil, polis ekiplerince kurtarıcı çağrılarak otoparka çektirildi. Yine polis ekipleri Güzellik Merkezi’ni mahkeme kararı ile açtırtarak içerisinde uzun süre inceleme yaptı. Yapılan incelemede iş merkezinde kan izlerine rastlanıldığı ve tarafların burada da kavga ettikleri tespit edildi.