Streç filmler, sanayi ve üretim tesislerinin olduğu kadar kargo ve nakliye firmalarının da en çok kullandıkları ambalajlama – paketleme malzemelerinden birisidir. Tüm dünyada gerek kutulanmış – paketlenmiş ürünlerin hava almasını önlemek, taşınmaları sırasında zarar görmelerini veya dökülmelerinin önüne geçmek için, streç sarma makina modelleri kullanılır. Ülkemizde, otomatik streç sarım sürecine ihtiyaç duyan tüm firmalar; Özka Streç Sarma Makinası modelleri ile tanışın. Firmamız, yatay streç sarma makinası başta olmak üzere aynı zamanda sıvı dolum ve kapaklama makineleri gibi, üretici firmaların ihtiyaç duydukları makinelerin de üretimini yapmaktadır. Streçleme veya streç sarmanın sanayii ve endüstri için öneminden söz ettikten sonra, neden Özka Makine ile çalışmanız gerektiğinden de söz edeceğiz.

Streç Sarma veya “Streçleme” Neden Önemli?

Streç sarma veya endüstride bilinen adı ile streçleme, imalathane ve fabrikaların ürünlerin taşınması eve lojistiği sırasında, istiflenen kutuların dökülmesi, uçması veya devrilmesini önlemek için ihtiyaç duydukları çözümlerden birisidir. Ayrıca streç filmler, hava ile teması uygun olmayan ürünlerin paketlenmesi – ambalajlanması için de yaygın olarak kullanılırlar. Yarı yapışkan, şeffaf renkli streç film istiflenmiş – sıralanmış çok sayıda ürün ambalajının dökülmeden, uçmadan güvenli bir şekilde taşınmasını sağladığı için streç sarma veya “streçleme”, üretici firmalar ve özellikle de kargo firmaları için son derece önemlidir.

Özka Makine, ülkemiz sanayiine katkıda bulunarak, firmaların ihtiyaç duydukları streç film bobinleri üretimi için gerekli olan makineleri üretmektedir.

Streç Film Sarma Makinası Ne Yapar?

Streç sarma aynı zamanda streç aktarma veya streç sarım gibi isimlerle de anılır. Otomasyon süreci basitçe, sert karton veya kartondan ruloların etrafına streç film sarılması şeklinde kendisini gösterir. Otomatik dilimlemeli streç film sarma makinesi, istenilen boyda bobinler elde etmek için kullanılırken; ön gerdirmeli (pre – streç) makineler, filmin bobin sarımına uygun hale getirilmesi için streç filmlerin yüzeyini uygun hale getirirler.

Streç film sarma makinesi, kullanılan malzemelerin endüstride “disposal” (kullan – at) şeklinde kullanılmasından dolayı, ülkemizdeki firmaların da çok ihtiyaç duydukları otomasyon unsurlarından birisidir. Firmamız Özka Makine’nin sitesini inceleyerek, diğer ambalajlama – paketleme makinesi modellerimizi de inceleyebilirsiniz.

Streç Film Sarma Makinası Türleri Nelerdir?

Streç film sarma makinaları, çok farklı ihtiyaçlara cevap verebilecek streç bobinleri üretimi için kullanılırlar. Sarım makinelerinin türleri genellikle;

  • Bobin Sarım Hızına,
  • Bobin Sarım Malzemesine,
  • Bobin Sarma Çapı Kapasitesine,
  • Streç Kalınlığına,
  • Masura Çapına,
  • Streç Bobin Kalınlık, Ağırlık, Boyuna
  • Malzemenin Sarım Öncesi Durumuna (Pre – Streç)

Gibi faktörlere bağlı olarak değişmektedir. Yatay streç sarma makinesi, genellikle bobinlerin (karton rulo etrafına sarılı filmlerin) üretimi için kullanılan makinelere verilen genel isimdir. Pre – streç yatay streç sarma makineleri, bugün evlerde de kullandığınız streç filmleri gererek sarıma hazır hale getirebilirler (APS 3000 Pre Streç Sarım Makinesi) veya dilimlemeli streç aktarma makineleri (ASM1500 Dilimlemeli Otomatik Streç Sarma Makinası), sarılmış ruloları dilimleyerek istenilen boya getirebilirler. Streç film aktarma makinesi fiyatları, otomasyon unsurlarının özelliklerine göre değişkenlik gösterebilir.

Sarım Makineleri Sadece Streç Bobinler İçin Mi Kullanılıyor?

Otomatik yatay streç sarma makineleri, streç filme ek olarak aynı zamanda benzer kalınlığa ve malzeme özelliklerine sahip alüminyum için de kullanılabilir. Rulo alüminyum folyo veya alüminyum folyo bobinleri de günümüzde özellikle gıda sektöründe yaygın olarak kullanılırlar ve kullanımları streçlere benzerler. Alüminyum folyo ruloların (bobinlerin) sarımı yani üretimi için de sarım makinesi olarak isimlendirilen çeşitli makinelerle kolayca gerçekleştirilebilmektedir. Özka Makine tarafından üretilen ASM1500 modeli, alüminyum folyo veya benzer özelliklere sahip malzemeler için de ihtiyacınız olan bobinleri üretmek için kullanılabilir.