Cilt bakımında en önemli kriterlerden biri de güneş kreminin doğru kullanımıdır. Cilt tipi fark etmeksizin oluşan yaşlanma etkilerini geciktirmek ve güneş ışınlarının sebep olduğu lekeleri önlemek amacıyla hem yaz hem de kış aylarında güneş kremi kullanmak önemlidir. Bu noktada cilt tipine uygun güneş kremini tercih etmek gerekir ki bu aşamada yağlı ciltlerin ekstra dikkat etmesi gerekir.

Yağlı ciltler için güneş kremi seçerken dikkat edilmesi gereken bazı önemli birkaç nokta vardır:

  • Yüzün T bölgesindeki parlamayı engelleyecek matlaştırıcı etkiye sahip olması
  • Seçilecek güneş kreminin su bazlı olması, diğer güneş kremlerine kıyasla daha akışkan bir yapıda olması
  • Gözenekleri tıkamamalı ve içeriğinde kimyasal, cilde zarar verici bileşenler bulunmamalı

Ürünlerin Kullanım Miktarına Dikkat Edilmeli

Günel koruyucu kremler kullanılırken, uygulanacak alana sürülme miktarının az olması gerekir. Yağsız nitelikte olan güneş kremleri bile, yüksek koruma özelliği olduğu için cildi yorabilir. Bu nedenle kremden az miktar alarak uygulama yapılması en sağlıklı olandır. Güneşe çıkmadan en az 30 dakika önce size uygun olan güneş kremlerini sürebilirsiniz. Burada önemli olan nokta, cildiniz ve kremin bütünleşmesidir. Güneş kremini sürdükten sonra terleme ve cilt yıkama gibi durumlarda tekrar uygulama yapılması gerekebilir. Yağlı, karma ya da kuru cilt ayrımı yapmaksızın güneş ışınlarından korunmak için ürünler tekrar uygulanmalıdır. Bu basit ama etkili yöntem sayesinde cildinizin sağlıklı kalmasını kolaylıkla sağlayabilirsiniz.

Ürünlerinizi Her An Yanınızda Bulundurmalınız

Özellikle yaz aylarında sıcaklık önemli derecede cildi etkiler. Bu mevsimlerde yüksek koruma değeri olan güneş kremleri tercih edilmelidir. Yağlı cilt yapısı için üretilen, yüksek koruma özellikli güneş kremlerini güneşin zararlı ışınlarına karşı gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Tercih edeceğiniz ürünlerin çanta ya da seyahat boyunda üretilenleri de mutlaka bulunur. Yanınızda taşımaya müsait boyutlarda olan bu ürünler, cam kaplara konulduğunda da kullanılabilir. Cam kaplar, kremin yapısına zarar vermez.

Tüm bu önerileri göz önünde bulundurarak  cildiniz için en doğru güneş kremini tercih edebilirsiniz. Yağlı ciltler için güneş kremi ararken, cildiniz için diğer bakım ürünlerini tercih eder gibi oldukça hassas davranmalısınız. Siz de yağlı cildiniz için güneş kremi arıyorsanız Bioxcin’in suncare güneş kremi ürünlerini tercih edebilir, güneşten korunurken aynı zamanda cilt bakımı da yapabilirsiniz.