Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Mecidiyeköy’de yaşanan asansör faciasının sorumlularının ortaya çıkartılmasının takipçisi olacaklarını söyledi.
Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Mecidiyeköy’de rezidans inşaatında yaşanan asansör faciasıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Sözlerine hayatını kaybeden işçilerin ailelerine başsağlığı dileyerek başlayan Torun, şantiye sorumlusu ve iş güvenliği uzmanın da aralarında bulunduğu 9 kişinin gözaltına alındığını ifade etti.
Sorumluların ortaya çıkarılması noktasında takipçi olacaklarını söyleyen Torun, “Çünkü Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı halka açık şeffaf bir şirket. Burada çalışanlar adeta sigortasız bu şantiyeye girmesi söz konusu değil. Parmak izi ile şantiye alanına giriliyor. İşçi güvenliği ve işçi sağlığı şirketi ciddi bir eleman sayısı ile buradaki iş güvenliğini ve işçi sağlığını kontrol ediyor. Şirketimiz ailelerini kaybeden işçileri ailelerine yakınlarına gereken her türlü sahiplenmeyi sonuna kadar olacaktır. Biz bu konunun sonuna kadar hukuki takipçisiyiz. Çünkü şahıs olarak da şirket olarak da işinin sorumluluğunun bilincinde olan bir şirketiz. Bizi de kamuoyu ve sektör bu özelliğimiz ile tanır. Bu olayla da kesinlikle bunun sorumsuzluğu ve kazayı meydana getiren nedeni şirketimize mal etmelerine ya da şirketimiz bu anlamda bir leke almasına müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.
Kazanın meydana geldiği asansörün yük ve insan taşımak için tasarlandığını söyleyen Torun, “Bu asansörü biz de şantiyeye gittiğimiz zaman kullanıyoruz. Bundan on gün önce şantiyeye gittiğimizde mimar ve teknik ekiple birlikte ben de aynı asansörü kullandım. Bu hem insan hem yük taşımak üzere planlanmış. 2 bin 700 kilo ağırlık taşıma kapasiteli ve 28 kişi taşıyabilin bir asansör. Bu amaçla monte edilmiş asansör” dedi.
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Torun şantiyede hafta sonları 18.00’da mesainin bittiğini hatırlatarak, “Bu saatten sonra sahada bu asansörde bulunan arkadaşların ve o yükün muhtemelen hazırlık amaçlı bir kullanım olduğunu tahmin ediyoruz. Dün sahaya intikal ettiğimizde şantiyedeki bütün sorumu arkadaşlar gözaltında olduğu için detaylı bilgiye ulaşamadık” ifadelerini kullandı.
Torunlar GYO olarak işlerinin başında ve sorumluluklarının bilincinde olduklarını belirten Aziz Torun, “Yanlış bilgi ile ciddi şekilde yanıltmalar oluyor. Şantiyenin önünde orada çalıştığını ifade eden ‘burada asansörlere bakım yapılmıyordu’ diyen kişilerin olduğunu gördük. Asansörü kiralayan firmanın iki elemanı inşaatta bulunuyor ve arızalar müdahale ediyor. Bende o asansöre bindim 10 gün evvel. Asansörü keyfi olarak bakımın yapılmayacağı tamamen gerçek dışı” şeklinde konuştu.
İnşaat sektöründe bu tür kazaların tüm önlemlere rağmen yaşandığının bir gerçek olduğunu söyleyen Torun, “Elbette arzu ederiz şantiyemizde olmasın. Adli soruşturma yapılıyor, kusurlular tespit edilip neyse sorumluluğun bedeli ödetilmesinin takipçisi olacağız” diye konuştu.
(İHA)