Son yıllarda popüler olan ve halıların kirlenmesine engel olan bu örtülerin bir avantajı da modası geçmiş halıların daha modern görünmesini sağlar. Halı temizliğini ve halı değişimini ortadan kaldıran halı örtüleri ev sakinlerinin ilgisini çeken tekstil ürünlerinin başında geliyor.

Dört köşesi lastikle kaplanan halı örtüleri rahatlıkla halılara giydirilir ve kolayca çıkarılır. Bazı modellerde ise örtünün ortasında iki adet lastik bulunur bu lastikler örtünün halıya tam olarak oturmasını sağlar. Oldukça geniş renk ve model seçeneği olan halı örtüleri evlerin her odasında kullanılabilir. Halı örtüleri hakkında merak edilen bir diğer konu ise kumaşlarının neler olduğudur. Bu konuda yurukhome.com’un sahibi Fatih Yürük önemli açıklamalarda bulundu.

Halı Örtüsü Kumaşları Nelerdir?

Halı örtüleri son teknoloji profesyonel cihazlar ile kumaş gibi dokunarak üretilir. Halı örtülerinin altı süngerli bir yapıya sahiptir. Süngerli bu yapı, örtünün yumuşak bir dokuda olmasını sağlar. Halı kılıfları toz tutmaz özellikte üretildiği için halıların antibakteriyel özellik kazanmasında etkilidir. Pek çok avantajı bulunan halı örtüleri uzun ömürlüdür. Defalarca yıkanabilir hiçbir yıpranma meydana gelmez.

Halıların toplanması ve kaymasına engel olan bu örtüler 4 m2, 6 m2, 8 m2 gibi ebatlarda üretilir. Ayrıca halı örtüsü seçerken kumaş yapısının bilinmesi, dayanıklılık ve hijyen sağlanması açısından son derece önemli bir özelliktir. Halı modelleri için kullanılan başlıca halı örtüsü kumaşları şu şekildedir:

  • Welsoft Kumaş Modeli:

Welsoft kumaş, özel dokusu ile yumuşak bir kumaş çeşididir. Yapısı gereği asla tüylenme yapmaz. Makine de kolaylıkla yıkanabilen bu kumaşlar, yıkanma esnasında çekme yapmaz ve hava alabilen yapısı sayesinde kolay bir şekilde kurur. Ayrıca welsoft kumaştan üretilen halı örtüleri antibakteriyel özellikte olduğundan alerji ve kaşıntıya sebep olmaz. Sağlık açısından da son derece faydaları olan bu örtülerin sık sık yıkanması sağlıklı yaşam alanları oluşturur.

  • Kadife Kumaş Modeli:

Kadife kumaşlı halı örtüleri, dijital baskı tekniği kullanılarak üretilir. Bu örtüler özellikle kış aylarında sıcak tuttuğu için tercih edilir. Tüysüz ve canlı renk yapısı ile oldukça estetik bir dokusu vardır. Ayrıca tüysüz olma özelliği sayesinde kolaylıkla silinebilir. Kadife örtüler süngerler ile desteklendiği için konforlu kullanım imkânı oluşturur. Kadife kumaşlardan üretilen hali örtüleri tüylenme ve toplanma yapmaz. Leke tutmayan bu kumaşlar çamaşır makinesinde 30 derece sıcaklık ayarında rahatlıkla yıkanabilir.

  • Ultrasoft Kumaş Modeli:

Polyester iplikten üretilmiş bir kumaştır. Örme tekniği kullanılarak üretilir. Diğer kumaşlarda olduğu gibi ultrasoft kumaşta tüylenme yapmaz ve makinede yıkanabilir. Kolay alev almayan yapısı ile ev kazalarına karşı da güvenlikli bir modeldir. %100 polyester yapısı sayesinde yumuşacık bir yüzeye sahiptir ve sıcak tutma özelliği vardır.