Erasmus+ programı Ana Eylam1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği-Okul Eğitimi Personel Hareketliliği ve Ana Eylem2 Okullar Arası Değişim Ortaklıkları alanlarında Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullar tarafından hazırlanan projelerden 13’ü kabul edilirken 3 projede yedek listede yer aldı.

Trabzon’da 17 proje hibe almaya hak kazandığını belirten Müdür Şükür Köse, 13 proje ile Ortahisar olarak zirvede yer aldıklarını söyledi

 AB hibe fonlarının önemine dikkat çeken MüdürŞükür Köse; “Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığının 2014 yılında başlayan ve 2020 ye kadar sürecek olan Erasmus+ Programı ile kişilere, yaş ve eğitim geçmişlerine bakılmaksızın yeni beceriler kazandırılması, onların kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesi ve istihdam olanaklarının arttırılması amaçlayan Erasmus+ Programı; eğitim, öğretim, gençlik ve spor alanlarını kapsıyor. Bu kapsamda proje yazma konusunda verdiğimiz hizmet içi kurslarla okullarımızda oluşturduğumuz farkındalık sonucu kabul gören proje sayımızda sürekli bir artış olduğunu görmekteyiz. Proje yazmak; gönüllülük, ciddi bir emek ve ekip işidir. İlçemizde gerek LGS ve YKS’de gerekse de yerel ve ulusal projelerde bu denli yüksek bir başarının olması ve her geçen yıl bu başarıların istikrarlı bir şekilde artması gurur verici. Her alanda Erasmus+ Projelerinin kazanımlarını kurumlarımıza yansıtmak için elimizden geleni yapacağız. Yaygınlaştırma faaliyetlerini yakından takip edip destekleyeceğiz.” dedi. 

Müdür Şükür Köse, “Kazanılan bu başarıda emeği geçen başta Şube Müdürümüz Müdürü İdirisMeral’ı, okul müdürlerimizi ve öğretmenlerimizi,  Proje koordinatörü Seçil Çıtlak’ı tebrik eder, yürütücülerimize başarılar diliyorum”şeklinde konuştu.

Trabzon’da toplamda 17 proje hibe kazanırkenh 13’ü ile dev aslan payı Ortahisar İlçe Milli Eğitime bağlı okulların oldu.