61SAAT HABER SERVİSİ - Eylül ayında ilçe kongrelerine start verecek olan AK Parti’de Trabzon özelindeki flaş gelişme kulisleri hareketlendirdi. 

AK Parti Genel merkezi Trabzon’da en fazla merak edilen ilçenin başkanının değişip değişmeyeceği ile ilgili kararını verdi.


Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş’ın bir dönemi merkez ilçe olmaz üzere 3 dönem ilçe başkanlığı yaptığı için yeniden aday gösterilmeyeceği kulislerde konuşuluyordu. 
Bu konuda Ak Parti Genel Merkezi Başkan Temel Altunbaş’ı bizzat arayarak istişarede bulunup, 3 dönem kuralını uygulamaya karar verdi.


Merkez ilçe başkanlığı görev süresi de hesaba katılıp yeniden aday olmayacağı kesinleşen 2 dönemdir Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanlığı görevini yürüten Başan Altunbaş bu flaş gelişmeyi doğrulayarak, ‘Genel merkezimiz sağolsun bizimle de istişare ederek bu konuda kararını vermiştir. Bende kendilerine artık yeni yüzlerin önünün açılması adına görüşümü bildirdim ama verilecek her göreve de seve seve hazır olduğumu ilettim. 9 yılı ilçe başkanlığı olmak üzere partime 17 yıldır kesintisiz, karşılıksız ve menfaatsiz hizmet ediyorum.
Bugün başkan olarak yarın düz üye olarak veya başka bir görevde, nerede olursa olsun bu kutlu davaya hizmet vermek bizler için onur ve gurur vesilesidir’ ifadelerini kullandı.