61SAAT HABER SERVİSİ

Ak Parti, Trabzon’da kongre takviminin belirlenmesi ve gündeme ilişkin konular hakkında ilçe başkanlarının da katılımıyla basın toplantısı düzenledi.

TEK LİSTE İLE Mİ GİDİLECEK?
Burada açıklamalarda bulunan Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, bu dönem ilçe başkan veya il başkan adayları aynı şekilde genel merkez tarafından mı belirlenecek sorusuna, “Çarşamba günü yapılan il başkanları toplantısının bir gündem maddesi de buydu. Genel merkezimizin özellikle kongreye tek liste ile gidilmesi kararı var ama bu tek listeyle yapılacak anlamına gelmez. Birçok ilimizde de çoklu liste ile kongre yapıldı. Ancak arzu tek liste ile gidilmesi yönünde” cevabını verdi.

YENİDEN ADAY OLACAK MI?
Sizin yeniden adaylığınız söz konusu mu? Çok seçim geçirdiniz ve istediğiniz sonucu aldınız. Başka hedefleriniz var mı? Kongre süreci nedeniyle ilçe başkanlarının istifasını istediniz mi? sorusuna ise Başkan Revi, “Bugün toplantı yapmamızın sebebi kongreyi değerlendirmek. İstifa gibi bir uygulamamamız yok, düşünmedik, akımızdan da geçmedi. Ne bizim ne de genel merkezimizin böyle bir uygulaması yok. Aynı cümleyi söyledim, tekrar ediyorum. Partinin kuruluşundan beri görev yapmaktayım. Bu görevler bize veriliyor. Biz de gayret ortaya koyuyoruz yerine getirmek için. Çalışma yapıldı zaten. Geçen yıl ilçe başlanlarımızla toplantı yapıldı. Bir ay kadar önce de genel merkeze il başkanlarımız çağrıldı. Görüşmeler alındı rapor haline getiriliyor. Sonra da değerlendirilecek. Partinin karar organları var. Bütün buralarda değerlendirilecek. Bazı kurallarımız da var. 3 dönem kuralı gibi. Bunlar göz önüne alınarak çalışmalar yapılacak. Şölen havası içerisinde tamamlamak istiyoruz. Bize verilen görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz Bize görev verilirse yerine getireceğiz. Görev verilmese de gösterdiğimiz gayreti partimiz için göstereceğiz” diye konuştu.

YENİ PARTİ KURULMASI RAHATSIZ EDİYOR MU?
Başkan Revi, Ak Parti içerisinde yeni bir parti kurulması iddiaları ve bu olayların gündemde tartışılırken kurucuların sürekli bir araya gelmesinin rahatsız edip etmemesi ile ilgili soruya da şu cevabı verdi: “Bu toplantıların en az konuşulanı bu parti çalışmaları. Çaba var ama bunlar hiçbir anlam ifade etmedi bugüne kadar. Elle tutulur bir durumun ortaya çıkmadığını da görüyoruz. Türkiye genelinde çalışma yaptıklarını da herkes biliyor. Trabzon ile ilgili yapılan toplantıların yeni parti kurma çalışmalarıyla uzaktan yakından alakası yok. Cumhurbaşkanı gelmeden önce toplantı planlandı. Ama oradaki sürenin yeterli olmadığı kanaati oldu. Yeni parti kurulma çalışmaları olmadı. Kısa sürede bizden önce görev yapan ve şu anda görevde olan teşkilat mensuplarımızla toplantı yapacağız.”