Trabzon Valisi ismail Ustaoğlu’nun ilerleyen saatlerde katıldığı toplantıda Trabzon turizminin talepleri ve sorunları masaya yatırıldı. 
Toplantıyla ilgili konuşan AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, “Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Nuri Ersoy ile çok faydalı bir Trabzon zirvesi gerçekleştirdik. Sağ olsun Trabzon ile ilgili çok önemli bir birikimi ve ilgisi var. Hemen hemen tüm konulara hakim. Kapalı olan Sümela Manastırı, Ayasofya, Kızlar Manastırı Trabzon müzesi Gibi yerlerin açılması noktasında çok destek veriyor bu sezon hizmet vermeleri için gereken her şeyin yapılmasını söyledi” dedi. 

Bakan Ersoy’un özellikle sertifikasyon konusunun üzerinde durduğuna dikkat çeken Revi, “Özellikle sertifikasyon meselesine parmak bastı Trabzon’un bu noktada diğer illere göre düşük olduğunu sertifika alan işletme sayısının yüksek olması gerektiğini yeni dönemde turistlerin ve turizmin sertifikasyon olayına çok önem vereceklerini ifade etti. Sayın milletvekillerimiz Büyükşehir belediye başkanımız hepsi alanlarındaki çalışmalarını sayın bakanımızı aktardı. Verimli bir toplantı gerçekleştirdik.

Sonuç odaklı somut adımlar atılması noktasında bu toplantıdan çıkan bilgiler ışığında hızlı bir şekilde harekete geçme noktasında bizler de aramızda hızlıca bir çalışma yapıp sezona geç kalmayacağız.  Sadece turizim de değil bir kültür kenti olan şehrimizin Kültür faaliyetleri noktasında da ön plana çıkması adına fikir alışverişinde bulunduk bu noktada da önemli adımlar atacağız. Sayın bakanımıza Trabzon hassasiyetinden ötürü bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.