Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, Temmuz ayı toplantıları bugün Başkan Murat Zorluoğlu başkanlığında başladı. Toplantının başında konuşan Başkan Murat Zorluoğlu, son yaşanan gelişmelerle ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. Başkan Zorluoğlu, Koronavirüs Sürecinin belediyeye olan etkilerini paylaşırken, “Elbette bu salgın sürecinin belediyemize ve genel olarak belediyelerimize olumsuz etkisi oldu. Toplumun bir çok resmine olduğu gibi. Belediyelerimizin kaynak bakamından önemli azalmaya sebep olduğunu paylaşmak isterim. Yine hizmetler noktasında, yatırım programlarına da, burada ki işlerin zamanında yapılması hususuna bir takım etkileri oldu. Büyükşehir Belediyemizin 2020 yatırım programını idare olarak gözden geçirdik, revize ettik. Yeni ekonomik durumumuza göre bazı değişiklikler yaptık. Elimizden geldiğince bir hassa büyükşehir belediyesine iş yapan, hizmet gören, yüklenici ve iş yerlerine zorluk çıkarmamaya gayret gösterdik. Bütün gücümüzle borçlanarak, başka bir takım imkanlarla zor durumda olduğuna inandığımız yüklenici, esnafa ödemelerimizi bu dönemde onları rahatlatma adına gerçekleştirdik. Bundan sonra ki süreçte de bu konuya azami gayret göstereceğiz. Bize mal satan, iş yapan yüklenicilerimizi mağdur etmemeye özel gayret göstereceğiz” dedi. 

PANDEMİ SÜRECİNDE HİZMETLER DEVAM EDİYOR

Pandemi sürecinde yine hizmetlerine devam ettiklerini kaydeden Başkan Zorluoğlu, “Hizmetlerimiz devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Trabzon’un çok hayati önem haiz gördüğümüz çalışmamızı bir toplantıyla kamuoyuna paylaştık. Ulaşım ana planından bahsediyorum. Yıllardır Trabzon’da konuşulan ancak bu zamana kadar gerçekleştirilemeyen çok önemli stratejik belge.. Ankara’da hangi bakanlığa gitsek bize ilk sordukları Trabzon’un Ulaşım Mastır Planı var mı? Ondan sonra diğer aşamalara geçebiliyoruz. Ulaşım Mastır Planı ihaleye çıkacak tarihe geldi. 18 ay içinde bitirilmiş olacak. Bitirildiğinde Trabzon’umuzun ulaşım meselesine bütüncül anlayışla, bilimsel veriler çerçevesinde, çeşitli çözüm önerileri getiren, belediyelerin ulaşımla alakalı kararlar alırken onlara rehberlik edecek belge elimizde olacak” diye konuştu. 

İÇME SUYU HATTINA 10 GÜN İÇİNDE KAZMA VURULUYOR… 17 MİLYON EURO

Ortahisar’ın içme suyu şebeke hattının yenilenmesi ile ilgili en geç 10 gün içinde ilk kazmanın vurulacağını kaydeden Başkan Zorluoğlu, “Şu anda çalışmaları devam eden, şantiye kurma çalışmalarını bitme noktasına getirdiğimiz çok önemli Ortahisar’ın geleceği için hayati önem taşıyan projeyi sizlerle paylaşmak isterim. Ortahisar İçme Suyu Temini Projesi. Daha doğrusu Ortahisar’ın 565 km’lik içme suyu hattının yenilendiği AB projesi. 17 Milyon Euro ihale bedeli var. Bunun yüzde 60’ını AB olarak, yüzde 24’ünü TİSKİ ödeyecek, kalan yüzde 15’lik kısmı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ödeyecek. Bu projeyi hayata geçiriyoruz. Şantiye binalarını tamamlamak üzereler. 1 hafta, 10 gün içinde ilk kazmayı vuracağız. Bu ay içinde başlangıç toplantısı yaparak bu büyük projeyi kamuoyuna ayrıntılarıyla paylaşacağız. 

YAĞMUR SUYU VE KANALİZASYON HATTIDA.. 

565 km içme suyu şebeke borusu döneşeck, 25 bin 900 adet abone bağlantısı, 16 adet akış ölçme odası, bin 312 adet yangın musluğu yapılması planlanıyor. TİSKİ Koordinasyonluğunda ilgili kuruluşlarla şu ana kadar bir çok kere bir araya geldik. Ortahisar Belediyemiz başta olmak üzere Elektrik, Doğalgaz, Telekominikasyon, Büyükşehir Belediyemiz ve Karayolları, DSİ gibi zaman zaman birlikte çalışacağımız kurumlar olmak üzere ilgili taraflarla sürekli görüşmeler yapılıyor. Bu projeyi Trabzon için tarihi fırsat olarak değerlendiriyorum. Alt yapı projeleri görünmedikleri için çok iştahla yapılan projeler değildir. Biz öyle düşünmüyoruz. Biz alt yapısı tamamlanmadan bir şehrin üst yapısına yapılan yatırımların uzun vadeli olmayacağına inanıyoruz. Bu projeyle yağmur suyu ve kanalizasyon eksilkiler ide giderilecek. 

ORTAHİSAR’IN BÜTÜN CADDE VE SOKALARI YENİLENECEK

Burada acacağımız içme suyu kanalının yanına daha küçük kanallar çakarak şehrin telekominikasyon alt yapısını da oluşturmuş olacağız. Bundan sonra ki süreçte yatırımcıların şehrimize daha fazla yatırım yapması için davet edeceğiz. Bu oluşturduğumuz alt yapıyı da onlara kiralayarak bunun maliyetini karşılamış olacağız. Bu da şehrimize bundan sonra şöyle katkı yapacak. Çok sağlam telekominikasyon alt yapısı olacak. Ama bundan sonra yapacağımız akıllı şehir uygulamalarında zemin oluşturacak. Akıllı durak ve akıllı kavşak gibi modern uygulamaları rahatlıkla yapacağız. Şehrimizin Ortahisar’ın bütün cadde ve sokaklarında çalışacağımız için bu çalışmayla birlikte ekiplerimiz üst yapıyı kaldırımı asfaltı gereken betonu da süratle tamamlayacak. İnşallah proje tamamlandığında ki 2023 yılının en geç sonuna kadar tammamlanması hedefleniyor. Ortahisar’da ki bütün yol kaldırım meselesini çözmüş olacağız. Ortahisar bütünüyle yenilenmiş olacak. 

ORTAHİSAR DOLMUŞLARINDA GERİ ADIM OLMAYACAK

Dolmuş Modernizasyonu ile ilgili de konuşan Başkan Zorluoğlu, “Şu anda geçiş dönemindeyiz. Elbette bazı sıkıntılar olabilir. Ancak bu kararları taraflarıyla görüşerek, istişare ve ortak akılla aldık. Şeffaf şekilde bu süreçleri yönettik. Meclisimizi bilgilendirdik. Taraflarla da bir araya geldik. Artık alınan bu kararların uygulama aşamasında ortaya çıkabilecek sorunları süratle çözerek yolumuza devam edeceğiz. Aldığımız kararlardan her hangi bir şekilde geri adım atma söz konusu değil. Ortaya çıkacak dirençleri de bertaraf edeceğiz. Yolumuza devam edeceğiz. Çünkü bu projeler, halkımızın bizden beklentileridir. Seçilmiş insanlar olarak, sizlerden ve bizlerden beklentileridir. Trabzon’da Ortahisar’da hem dolmuş , hem taksi anlamında gerekli kararları aldık. Bu kararları istisnasız aldığımız şekilde uygulayacağız. 

AKÇAABAT DOLMUŞLARI OTOBÜS OLUYOR.. YARISINDAN 1 FAZLASINI GEÇTİ

Akçaabat ile ilgili son gelişmeyi paylaşmak isterim. Akçaabat Trabzon arasındaki dolmuş modernizasyonu ile ilgili UKOME kararı aldık kamuoyuyla paylaştık. Bu süreci de istişareyle, ilgili taraflarla bir araya gelerek yürüttük. En sonunda burada tercihi orada ki hat sahiplerine bıraktık. Orada da bir model oluşturduk. 25 oturan, 33 ayakta olmak üzere dolmuştan halk otobüsüne geçiş modeli. Bu model yerelden önerildi. Bizde bunu kurguladık. UKOME kararı aldık. Kurduğumuz sistem kartlı sistem. Büyükşehir Belediyesinin uhdesine halk otobüsü geçmiş olacak. Muhatabız kooperatif. Sayı çok azalıyor. Şehrimizin trafiğine olumlu katkı yapacaktır. Şoför esnafına ve hatların sahibine fayda getireceğine inandığımız. Konforlu, saatleri belli, güvenli, büyükşehir belediyesinin denetimine sahip sistem ortaya koyduk. Bu kooperatifin üyesi olanların yarısından bir fazlası muvaffakiyet getirmesi halinde uygulanacak. 2 aylık bir süre ortaya koyduk. Şu anda o yarıdan 1 fazlası şartı gerçekleşti. Önümüzdeki günlerde tıpkı Ortahisar’da olduğu gibi bu yeni modernize edilmiş, yeni toplu ulaşım sistemini Akçaabat Beldiye Başkanı ve ilgili taraflarla kamuoyuna aktaracağız. 

KTÜ TIP FAKLÜTESİNE, SAHİLDEN DİREKT YOL

Yaklaşık 500 meter uzunluğunda 10 metre genişliğinde çift yönlü yol. Kalkınma Mahallesinden üniversiteye giderken eczaneler olduğu bölgeden sahil yoluna bağlantı. Böylelikle alternatif yol oluşuyor. Sahille o bölgeye bağlantı sağladık. Bunun projesi hazırlandı. İhale süreci başlatıldı. Ağustos ayında yer teslim yapılması ve 1 sene içinde bitirilmesini hedefliyoruz. Tamamlandığında oranın trafik meselesinin çözümüne ciddi katkı yapacak. 

Gümüşhane’den gelen yolun sahille bağlantısının sağlanması için çok önemli projemiz var. Onun da Güney’den tünel çalışması, sahilde ki dolgu çalışması devam ediyor. Orada bir aksama olmaması için özel çaba sarf ediyoruz. Orası tamamlandığında Değirmendere ve Çukurçayır’a dikey bağlantı yapıldığında şehrin doğu tarafında ki trafik yükünün ve merkezde ki yük önemli ölçüde çözülecek.