61SAAT HABER SERVİSİ

61saat Yayın Danışmanı Ali Savaş ile 61saat İmtiyaz Sahibi Erhan Esaspehlivan, Trabzon'un gündemini yorumladı.

''BASİT BİR GÖREV DEĞİL''

Ak Parti’de İl Başkanı Haydar Revi’nin Artvin Koordinatörü olmasıyla ilgili Ali Savaş, “Basit bir görev değil. Artvin zor bir il olduğu için oraya görevlendirildi. Partinin çıkarı ve menfaatlerini ön plana alacaktır. Kimsenin etkisinde kalmaz. Genel merkezin yönlendirmesine dahi yönelmez. Trabzon’da şehirde Ak Parti’nin genel bir özelliği var. Şehri bir güce teslim etmez. Trabzon’da il başkanlığına ise sürpriz bir isim atanabilir” dedi.

Ak Parti Trabzon’da il başkanının kim olacağı ile ilgili Erhan Esaspehlivan, adaylar her gün kendi isimlerinin öne çıktığını iddia ediyorlar. Esaspehlivan, “Toparlayıcı bir isim isteniyor. Herkes il başkanlığına atladı ancak Halil İbrahim Demirtaş Ortahisar adaylığından çekilmedi” dedi.

Ali Savaş, il başkanlığı aday adayları ile ilgili, “Hiç ummadığımız sürpriz bir isim, kenarda dururken konuşulmazken il başkanı olabilir. Haydar Revi il genel meclisinden sonra kenara çekildi. 6 isim çağırdılar genel merkeze. Kimse ihtimal vermedi ama Revi il başkanı oldu. Şimdi de aynı şey olacak” diye konuştu.

Savaş, nasıl bir il başkanı olması gerektiği ile ilgili, “Eğer milli görüşten gelen adam kazanırsa ya Ergin Aydın ya Ömer Topaloğlu arasında gider gelir. Eğer liberal, muhafazakar kanattan gelecek olursa burada çok isim var. Zeki Kavanoz var. Atilla Ataman, Selahaddin Çebi iki görüşten de olabilir. Yılmaz Büyükaydın da olabilir” dedi.

Erhan Esaspehlivan, “Yılmaz Büyükaydın’ın kimseye eyvallahı olmayan yönetime baka işleri karıştırmayan bir kişiliğe sahip. Revi ne kadar masaya yumruğu vurdum dese de etkileniyor. Yılmaz Büyükaydın ise ben yarışmam diyor. Son günlerde Hasan Dilekoğlu göreve vekil olarak devam ediyor” diye konuştu.

ARAKLI YANGINI..

Araklı yangını ile ilgili Esaspehlivan, “Bakan Soylu’nun talimatıyla konteynerler geldi. Onun da müjdesini verelim. Orada 7 ev yandı yuva kül oldu. Devlet yaraları sarmaya başladı” dedi. Savaş ise, “Artık anızları yakmayalım. Köy yolları geniş olmadığı için itfaiye araçları giremiyor. Yolların genişletilmesi lazım. Burada vatandaşa görev düşüyor. Yerlerini verme konusunda” ifadelerini kullandı.

''REVİ'YE GÖREV VERİLMİYORSA ADAMINA VERİLİR Mİ?''

Hasan Dilekoğlu’nun Büyükşehir’deki toplantıya katılmamasıyla ilgili Savaş, “Haydar Revi’ye görev verilmiyorsa adamına verilir mi? Fotoğrafta olmamasına Ak Parti’de iyi niyetle bakılmadığını düşünüyorum. Davet edilmedi” dedi. Esaspehlivan ise, “Büyükşehir Belediye Başkanı toplantıyı kendisi düzenledi. Vekiller ile görüşüldü. Diğer başkanlarla bir toplantı gerçekleştireceğini belirtti. Haydar Revi ile Zorluoğlu zaman zaman başta resmi gidiyordu. Son dönemde o biraz toparlandı. Zorluoğlu da görüşürünü temayülde değerlendirdi. Mehmet Karaoğlu kendi bünyesinde adaylardan” dedi.

TİSKİ GENEL MÜDÜRÜ ALİ TEKATAŞ VE SAADET PARTİSİ İL BAŞKANI CEVAT KURT ARASINDAKİ TARTIŞMA

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş ile Saadet Partisi İl Başkanı ve aynı zamanda TİSKİ çalışanı olan Cevat Kurt arasında yaşanan tartışma ile ilgili Erhan Esaspehlivan, “Saadet Partisi Cevat Kurt yayın organına demeç veriyor. Büyükşehir’i ve kurumunu (TİSKİ) eleştiriyor. Kurum amiri odasına çağırıyor. Kendisiyle bir şey konuşmak üzere odasına girdiğinde oturmasına müsaade etmiyor. O da ben SP il başkanıyım benimle böyle konuşamazsın diyor. Saadet Partisi il başkanı olarak değil de işçi olarak çağırmıştır onu amiri. Saadet Partisi il başkanını Büyükşehir Belediyesi’nin başkanı veya il başkanı çağırmalıdır” dedi. 

Ali Savaş, “Hem kamuda işçi hem de siyasi partide olması yasal mı yasal. Trabzon’un meseleleri ile ilgili görüş belirtebilir ama bir kurumda çalışıyorsan o kurumla ilgili yapacağım eleştirilerin sağlam temelleri olması lazım. Biraz da fair play çerçevesi içerisinde açıklama yapman lazım. Saadet Partisi il başkanı olarak yanına çağırmıştır amiri. Ben her iki tarafı da dinledim. İkisi de çelişkili laflar söylüyor. İl başkanı olarak gitmiştir, il başkanı olarak karşılanmasını isteyebilir. Aynı zamanda oranın elemanısın o ince çizgiyi ayarlayarak pozisyon almalısın” diye konuştu.