Trabzon’un en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olan ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan esaslı tadilattan sonra tekrar turizmin hizmetine sunulan Atatürk Köşkü’ne çıkan tek yönlü yolun geçici olarak trafiğe kapatılması ile ilgili Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TİSKİ) tarafından açıklama yapıldı.

Trabzonlu vatandaşlara sağlıklı içme suyu temin etmek için çalışmalarını 7/24 saat esasına göre sürdüren TİSKİ’den yapılan açıklamaya göre, söz konusu yolun zorunluluktan dolayı kapatıldığını ve Atatürk Köşkü’nü ziyaret etmek isteyenler için alternatif ulaşım güzergahlarının belirlendiği kaydedildi.

TİSKİ’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Soğuksu, Aktoprak, Bengisu, Beştaş Mahalleleri ile Spor lisesine içme suyu sağlayan depolara giden terfi hatlarının çürümesi dolayısıyla bu hatların acil olarak yenilenmesi ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Bu nedenle söz konusu hatların yenilenmesi için ihaleye çıkılmış olup, yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. 28 Ağustos tarihinde başlayan çalışmaların yasal tamamlanma süresi 13 Ekin tarihi olarak belirlendi. Yüklenici firma belirlenen tarihten önce bitirmek için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Terfi hatlarının değiştirilmesi çalışmaları tamamlanana kadar Karayolları ile yaptığımız çalışmalar sonucu Atatürk Köşkü’ne çıkan alternatif güzergahlar belirlendi. Buna göre çalışma süresince 1. etapta Atatürk Köşkü’nün tek yön olarak kullanılarak yine eski haliyle aynı yolu iniş olarak kullanmalarına, 2. etapta Çamlıca Caddesi, Telsiztepe, Aktoprak yolunun kullanılarak Atatürk Köşkü’nün ziyaret edilebilmesi mümkün olacaktır.

TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından, söz konusu çalışmaların yapılacağı 25.08.2014 tarihinde resmi yazı ile Trabzon Valiliği’ne ve Ortahisar Belediyesi’ne bildirilerek haberdar olmaları sağlanmıştır.

Vatandaşlara sağlıklı ve temiz içme suyu vermek için acil olarak yapılması gereken çalışma için vatandaşlarımızın ve ziyaretçilerin anlayışını bekliyor ve isale hattı yenilemesinin ihale süresinde belirlenen tarihten önce tamamlanması için çalışmalarımızı yoğun olarak sürdürdüğümüzü kamuoyuna saygı ile bildiririz” ifadelerine yer verildi.  

Öte yandan seyahatlerinde Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma araçlarını kullanan ve Köşk istikametine gidecek vatandaşlar için otobüsler çalışmalar bitene kadar Köşk çatağından dönecek. Köşk, Çamoba ve Atakent güzergahını kullanacak vatandaşlarımız  ise Telsiztepe otobüslerinden faydalanabilecek.