61SAAT HABER SERVİSİ

AK Parti Trabzon İl Teşkilatı İl Danışma Meclisi Toplantısı bugün Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde yapıldı. Trabzon Milletvekillerinden sadece Bahar Ayvazoğlu’nun katıldığı Danışma Meclisi Toplantısının ev sahipliğini İl Başkanı Haydar Revi yaptı. 

CORA, GÜNNAR VE BALTA NEDEN KATILAMADI?
AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’nın Bursa’da, Adnan Günnar’ın Samsun ve Ordu’da görevlendirildiği için programa katılamadığı kaydedilirken Salih Cora’nın da yoğun programları nedeniyle toplantıda bulunamadığı belirtildi.  Toplantıya, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, ilçe belediye başkanları, ilçe teşkilat başkanları ve partililer katıldı. 

BİR HİKAYEYLE BAŞLADI
Toplantının açılış konuşmasını İl Başkanı Haydar Revi yaptı. Revi, AK Parti Türkiye'deki en demokratik partisi olduğunu ifade ederek, konuşmasına bir hikaye ile başladı. Revi, “Bir köyde köylüler çam ağacına tapıyorlarmış. Köyde bulunan sofu bunun ne kadar yanlış olduğunu söylese de köylülere dinletemiyormuş. İşin içinden çıkamayan sofu çam ağacını kesmeye karar vermiş. Yanına balta almış ve yola koyulmuş. Yolda şeytanla karşılaşmış. Şeytan sofuyu ağacı kesmesin diye engellemeye çalışsa da baya mücadele sonunda sofu şeytanı yere serip boğazına baltayı dayamış. 

YASTIĞIN ALTINA, ALTIN BIRAKMAYI...
Kaybedeceğini anlayan şeytan sofuya ağacı kesmemesi karşılığında her gün yastığının altına bir altın bırakmayı teklif edince sofu nefsine yenik düşerek bu teklifi kabul edip evine geri dönmüş. Her sabah kalktığında yastığının altında altın bulan sofu bu durumdan memnun oluyormuş. Bu günlerce böyle devam ederken bir sabah uyandığında yastığının altında altın göremeyen sofu çam ağacını kesmek için tekrar yola koyulmuş. Yolda şeytan yine sofunun önünü kesmiş. Sofu tekrar yenebileceğini düşünerek şeytana kavgaya tutuşmuş. Fakat beklediği gibi olmamış. Sofuyu yere seren şeytan baltayı da sofunun boğazına dayamış. Sofu hayretle şeytana seslenerek beni nasıl yendin diye sormuş! Şeytan da "ilkinde Allah rızası için gelmiştin. Ve kazandın. Bu kez ise kendi nefsin için geldin ve kaybettin." demiş.  Bu hikâyeden hepimiz ders almalıyız. Hiç şüphesiz ki bizim davamızın temelinde de Allah rızası, iman ve ihlas vardır. Bizler Allah'ın rızasını unutup, nefsimiz için samimiyetten uzaklaşırsak işte o sofu gibi şeytana mağlup oluruz.

MAKAMLAR, MEVKİLER GELİP GEÇİCİ
Bizler siyaseti Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde yalnızca Allah rızası için yaptığımızı ve milletimize hizmet etme gayesi ile hareket ettiğimizi özellikle vurgulamak istiyorum. Millete hizmet davasında mücadele etmek, cumhurbaşkanımızın gücüne güç katmak ve bütün mazlum coğrafyaların güzünü güldürmek istiyorsak yapmamız gereken ilk şey kendi nefsimizi bir kenara koymaktır. Şunu çok iyi bilmeliyiz ki makamlar mevkiler gelip geçicidir. Bizler teşkilat mensupları olarak, milletvekilleri olarak, başkanlar olarak her birimiz nefsimize yenik düşmediğimiz sürece emin olun bizi hiç kimse yenemez” dedi. 

HER TÜRLÜ SALDIRIYA DİRENÇLİ OLACAĞIZ
Revi, sözlerine şu şekilde devam etti: ‘Dünya 5’ten büyüktür’ bütün dünyaya insanlık dersi veren ve küresel güçleri karşısına alan Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sırtını dayayacağı bizler ve milletimiz her türlü saldırıya karşı dirençli olmalıyız. Birileri nefsimizi okşuyor diye davamıza halel getirecek davranışlardan uzak durmalıyız. ‘Müminler birbirini temizleyen iki el gibi olmalıdırlar’ eğer birimiz hata yapıyorsak diğerimiz onu samimiyetle düzeltmelidir. Cumhurbaşkanımızın deyimiyle “Kendi nefsinin peşine düşen, sadece kendi nefsinin ve kendi ajandasının peşine düşenlerden dava adamı olmaz. Hiç kimsenin kendi nefsine göre hareket etme lüksü yoktur” 

GÜNDEM SÜRECİ İLE İLGİLİ KONUŞTU.. 
Kongre süreci ile ilgili de konuşan Revi, “Yeni yıl itibariyle kongre sürecine giriyoruz. Bu süreçte bu hassasiyetlere çok dikkat etmeliyiz. Hiç kimse AK Partinin gündeminin dışına çıkmamalıdır. Bizler muhalefetin ya da medyanın belirlediği gündemin etkisinde kalmayacak kadar büyük ve köklü bir partiyiz. AK Parti gündem belirleyen bir partidir” dedi.

AYVAZOĞLU: ONLARIN SAYESİNDE BUGÜN BURADAYIZ
AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu ise, hain pusuda yaralanan Trabzon askeri ziyaret ettiğini ifade ederken, “Ağır yaralandı askerimiz ama durumu iyi. İnşallah memleketine döndüğünde kendisini tekrar ziyaret edeceğiz. Onların sayesinde bugün buradayız. Allah onlardan razı olsun, memleketimizi korusun” dedi. 
Ayvazoğlu, “Cumhurbaşkanımız tarafından tevdi edilen ve sözcüsü olduğum komisyonun son Çalıştayını Trabzon’a getirerek burada çok uygulamaya raporlamaya imza attık. Bu çalışmaya gönül veren, sürdürülebilirliğini sağlama açısından bize desteklerini esirgemeyen teşekkür ediyorum. Çok güzel alışmalara hep birlikte imza atacağımızdan şüpheniz olmasın. 
İktidara geldiğimiz 3 Kasım 2002 itibariyle 14 hastane sayısını 22’ye çıkardık. Hasta yatak sayısını 3 bin 400’e çıkardık. 
Şehrimize bir vakıf ve bir devlet olmak üzere iki yeni üniversite kazandık. 
14 sektörde 30 milyar TL’yi aşan kaynağı kamu yatırımı olarak şehrimize kazandırdık” dedi.