61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluolğu, Ankara’da ki temasları ile ilgili bugün Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis üyelerini bilgilendirdi. Başkan Zorluoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile yaptığı görüşme sonrasında Planetaryum ve Bilim Merkezi inşaatının 2021’de başlayacağını açıkladı. 

Başkan Zorluoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile yaptığı görüşmede de Trabzon’a yeni Kültür ve Sanat Merkezinin yapım işi için 2021 yılı Yatırım Programına alınmasını talep ederken, Sümela Manastırın olduğu bölgeden geçen alternatif yolun üst yapısı için söz aldıklarını açıkladı. 

Başkan Zorluoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismalioğlu ile de Gülcemal’i konuştuklarını açıkladı. 

Başkan Zorluoğlu, “Salı ve Çarşamba günleri Ankara’da Kültür ve Turizm Bakanımız, Ulaştırma Bakanımız ve Sanayi ve Teknoloji Bakanımızla görüşmeler gerçekleştirdik. TOKİ Başkanımızla şehrimizde yatırımları konuşma imkanı bulduk. 

Kültür ve Turizm Bakanımızla şehrimize Kültür Sanat Merkezi kazandırılması projemizi konuştuk. O çerçevede şehrimize bir Kültür Sanat Merkezi kazandırılması projemizi konuştuk. O çerçevede 2021 Yatırım Programına bunun teklif edilmesi ile ilgili bir insiyatif alınmasını istirham ettik. Onlar üzerinde çalışıyorlar. İmkanları çerçevesinde bu talebimizi değerlendireceklerini ifade ettiler. 

Sümela Bölgesi ile alakalı olarak Kültür ve Turizm Bakanımıza, oranın yeni yönetim modeliyle ilgili ilgilendirmeleri yaptık. Orada Büyükşehir olarak bir kaç tane otopark yaptık. Gelen ziyaretçileri, kendi özel araçlarıyla artık yukarı gitme noktasında başka bir yapı oluşturduk. 

Büyükşehir olarak onları ring sistemiyle taşıyacağız. Ana yola alternatif yol, Sümela’ya değil de Çakırgöl’e köylere gidecek insanlar için alternatif yol gerçekleştirmiştik. 11 km yaklaşık. Yolun üst kaplaması ile ilgili destek istedik. O da üst kaplamasını üstlendi. Üst kaplamasını gönderilecek ödenekle kısa sürede tamamlayacağız” dedi. 

Başkan Zorluoğlu sözlerine şu şekilde devam etti: 
Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza ziyaret gerçekleştirdik. Trabzon’a, Planetaryum ve Bilim Merkezi kavuşturma meselesiydi. O çerçevede Cazibe Merkezlerini Destekleme Merkezi için Trabzon Planetaryum ve Bilim merkezi girmiştir. 2021 yılı içinde Moloz’da caminin etrafında belirlediğimiz bir alanda Planetaryum ve onun altında uygulama merkezinden müteşekkil Bilim Merkezini hayata geçiriyoruz. 

Ulaştırma Bakanımızla ağırlıklı olarak şehrimizde devam eden projeleri konuştuk. Kanunu Bulvarında, Değirmendere’de ki yolun sahile bağlanması ile ilgili bir çok projeyi konuştuk. Gülcemal Projesiyle ilgili desteklerini sürekli hatırlatıyorum. Birinci etapla sıkıntı yok. İkinci etapla ilgili bizim proje ekibimizde çalışıyor. Orayı bir şekilde çözmek için gayret gösteriyoruz. Onu Sayın Cumhurbaşkanımıza da arz edeceğim. 

TOKİ Başkanımızla ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Bir takım meselelerle ilgili kararlar aldık. 

Ben her 3 bakanımız ve TOKİ Başkanımıza yürekten teşekkür ediyorum. Trabzon’un meselelerine çözüm odaklı yaklaşımından dolayı”