Sokağa çıkma yasağı uygulaması bazı illerde bu hafta da devam edecek. 24 ilde bu hafta sonu uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı öncesi,bugün sokağa çıkma yasağı var mı? sorusunun yanıtı birçok vatandaş tarafından yoğunlukla araştırılıyor. 8 Mayıs Cuma günü sokağa çıkma yasağı detayları genelge kapsamında yayınlandı. Peki,bugün sokağa çıkma yasağı kaçta başlıyor?İşte, bugünkü sokağa çıkma yasağı ile ilgili ayrıntılar. 

8 MAYIS CUMA GÜNÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI? 
İçişleri Bakanlığı, 8 Mayıs saat 24.00 ile 10 Mayıs saat 24.00 arasında 24 ilde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin illere genelge gönderdi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI HANGİ İLLERDE VAR?

Adana
Ankara
Balıkesir
Bursa
Denizli
Diyarbakır
Eskişehir
Gaziantep
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Kayseri
Kocaeli
Konya
Manisa
Mardin
Ordu
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Tekirdağ
Trabzon
Van
Zonguldak

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALKAN İLLER HANGİLERİ?

"Şehir giriş/çıkış tedbirleri" Genelgesi kapsamında daha önce seyahat kısıtlaması kaldırılan

Aydın
Antalya
Erzurum
Hatay
Malatya
Mersin
Muğla

illerinde sokağa çıkma kısıtlaması da kaldırıldı.

Sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde 8 Mayıs Cuma günü market, bakkal ve manavlar saat 23.00'e kadar faaliyet gösterebilecek. 9 Mayıs Cumartesi ve 10 Mayıs Pazar günleri market, bakkal ve manavlar kapalı olacak.

9 Mayıs Cumartesi ve 10 Mayıs Pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri, ayrıca tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı iş yerleri (Bu iş yerlerinde sadece ekmek, unlu mamul ve tatlı satışı yapılabilir) açık olacak.

9 Mayıs Cumartesi ve 10 Mayıs Pazar günleri tatlı satışı yapan iş yerleri sadece eve/adrese servis şeklinde satış yapabilecek.