Şalpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen yarışmaya büyük hassasiyet gösteren Belediye Başkanı Refik Kurukız, Türk dünyasında kadının büyük bir önemi olduğunu söyledi. 
Tarihte kazanılan birçok zaferde kadınların önemli roller oynadığını altını çizen Kurukız, “Kadınlar hayatın kurucu temel taşlarındandır. Bizlerde bu cennet vatanımızın keşfedilmeyi bekleyen Sisdağı Bölgesi’ndeki Ağasar Vadisi’inde kadınları konu alan bir fotoğraf yarışması düzenlemeye karar verdik. İlk defa böyle güzel bir etkinliğe imza atıyoruz ve şuana kadar gerçekleşen yoğun katılımdan dolayı teşekkür ediyoruz. İlçemize kazandırdığımız eserleri kalıcı kılmak amacıyla her türlü kültür etkinliklerini desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu. 
Son başvuru tarihi 30 Eylül 2020 olan fotoğraf yarışmasının kadın yüzü olan Öznur Soy’a Ağasar kadınının folklorik elbisesini hediye eden Başkan Kurukız, yarışmada emeği geçen ve jüri üyeliği yapan, Gazeteci-Yazar Varol Uzlu, Görüntü Yönetmeni Aytekin Çakmakcı, Türk Dünyası Kadın Platformu Başkanı Oya Canbazoğlu, Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aydın Gelleci ve Fotoğraf Sanatçısı Yusuf Arslan’a teşekkürlerini iletti.