Milletvekili Kaya; “İnsanlara koronavirüs tehlikesine karşı tedbirli olma uyarısında bulunan Sağlık Bakanı’nın milyonların takip ettiği futbol maçları ile ilgili kararda sessiz kalması ve sorumluluktan kaçması ne anlama geliyor?

Sürecin her aşamasında konuşan Sağlık Bakanı ‘bu ortamda futbol oynanamaz’ diyemiyorsa burada başka bir şey var, başka bir hesap var diye düşünüyoruz.

Bu karar yanlıştır ve büyük sorunlar yaratacaktır." dedi.

“TOPU TACA ATMAYIN”

Hemen her konuda tek karar verici olan Sayın Erdoğan'ın Türk futbolunda kaos yaratacağını düşündüğümüz bu kararla ilgili sessizliği ilginçtir. Her konuda açıklama yapan Erdoğan, futbol konusunda topu TFF’ye atmaktadır. TFF Başkanı Özdemir’in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onaylamayacağı bir kararı alması mümkün müdür?

AKP'ye tavsiyemiz, topu taca atmayın. Samimi olun.

İşi, işin ehli insanlara, bilim insanlarına bırakın.

Türk futbolunu ve insanların sağlığını tehlikeye atmayın!

SAĞLIK BAKANI NEDEN SUSUYOR?

TFF'nin aldığı futbol maçlarının oynanması kararına "ben karışmam, sorumluluk federasyonda." şeklinde talihsiz bir açıklama yapan,

Sağlık Bakanı’ndan bu açıklamasını tekrar gözden geçirmesini ve görüşlerini açıkça beyan etmesini bekliyoruz.

Bugün ülkemizde binlerce yeni vaka yaşanırken; birçok tıp profesörü salgının ortasına dahi gelinmediğini belirtip tedbirlerin gevşetilmemesi gerektiği uyarısını yaparken, salgın sürecini yönettikleri söylenen bu insanların tavrı düşündürücüdür.

Neden konuşamıyorlar, neden korkuyorlar?

ANLAŞILIR GİBİ DEĞİL!

Maçlar durdurulduğunda "karar Sağlık Bakanı ve Bilim Kurulunda" diyen TFF, bugün ne oldu da insiyatif alarak " Futbolcular çıkıp oynayacak" diyor. Futbolcuların büyük çoğunluğu bu karar nedeniyle tedirginlik yaşıyor. Birçok takımın yabancı oyuncuları Türkiye’ye dönmedi bile. Maçlar eksik kadrolarla oynanmak zorunda kalınacak. Uzun süredir antrenman yapmayan futbolcular nasıl oynayacak?

Bir oyuncusunda virüs tespit edilen takım nasıl maça çıkacak?

Nasıl mücadele edecek?

Yaklaşık 200 kişinin görev aldığı, soyunma odaları gibi iç içe olunmak zorunda kalınan ortamların kullanıldığı bir maç organizasyonunda ister istemez futbolcular, hakemler, malzemeciler, teknik kadro, yöneticiler birbirleriyle temas halinde olacaklardır.

Bunların herhangi birinde virüs tespit edilmesi demek, yüzlerce kişiye bunun bulaşması demektir.

Dolmuşa, otobüse binerken; markete alışverişe giderken, sokakta yürürken dahi sosyal mesafe kuralına uyulması istenirken, maske takmayanlara ceza kesilirken; futbolcuların nefeslerinin birbirine karıştığı, sosyal mesafenin korunmasının imkansız olduğu bir ortamda futbol maçlarının oynanmasına nasıl ve hangi mantıkla izin verilebiliyor?

Biri çıksın bunu izah etsin.

Ayrıca, futbolseverlerin çoğu maçları kahvehane gibi kalabalık ortamlarda izliyor.

Maça gidemeyen insanları ne yapsanız tutamazsınız. Virüsmüş, yayılımmış bakmaz, ne yapar eder takımının maçını izlemeye çalışır.

Bunu bilmiyor musunuz?

İnsan sağlığı her şeyden önemli değil midir?

O halde, Salgın riski tamamen ortadan kalkmadan, toplumsal psikoloji düzelmeden, futbol maçlarının oynatılmasına nasıl, neden ve hangi amaçla izin verilmektedir?

Şu bilinmelidir ki bu yanlış karara imza atanlar yaşanacak tüm olumsuzlukların vebalini de taşıyacaklardır.” dedi.

Ortada cevap bekleyen yüzlerce soru ve sorun var.

Yarın ne yaşayacağımızı bilmediğimiz bir süreçle karşı karşıyayız. Bu ortamda maçları oynatmak büyük mağduriyet yaratacaktır, haksızlıklara sebep olacaktır.

Kısacası TFF'nin aldığı bu karar anlaşılır gibi değildir, akıl işi değildir. Arkasında başka hesaplar vardır.

İSTANBUL TAKIMLARINDAN BİRİ LİDER OLSAYDI BU KARAR ALINIR MIYDI?

Federasyon yetkililerine ve bu kararın arkasındaki herkese şu soruları soruyor ve cevap bekliyoruz; 

1. Lider Trabzonspor değil de İstanbul takımlarından biri olsaydı yine bu kararı alabilecek miydiniz?

2. TFF Başkanı Nihat ÖZDEMİR, "Şimdilik olmak kaydıyla maçların oynanmasına karar verdik" diyor.

“Şimdilik olmak kaydıyla” ne demektir?

3. TFF Başkanı açıkça, "karar aldık ama nasıl uygulayacağımızı bilmiyoruz, vaka yaşanırsa ne yapacağımızı bilmiyoruz, inşallah vaka yaşanmaz" diyor.

Farz edelim ki, yarın maçlar başladı ve birkaç maçtan sonra lig lideri ve sıralamalar değişti. O zaman fırsat bu fırsat deyip, yaşanan vakaları bahane edip ligi tescil mi edeceksiniz?

Asıl niyetiniz bu mu?

UYARIYORUZ

Kimse, Türk futbolu üzerinden fantezilerini ve gizli planlarını hayata geçirmek için koronavirüsü bir fırsata dönüştürmeye kalkmasın.

Şimdiden uyarıyoruz, sakın ola aklınızdan geçirmeyin diyoruz.

Emeğimizi, futbolcularımızın ve taraftarlarımızın alın terini kimseye yedirmeyeceğiz.

Biz kimsenin hakkını yemedik, kimseye de hakkımızı yedirmeyeceğiz.

Yapılması gereken bellidir.

Ya salgın tamamen geçene kadar bekler, tüm kulüpler için sağlıklı ve eşit koşullar oluştuğunda kalan 8 maçı da oynatırsınız, ya da ligi bu haliyle tescil eder, herkese hakkını teslim etmiş olursunuz.