Hacısalihoğlu, dünya ve Türkiye’de 1 Mayıs’ın tarihi ile ilgili bilgiler veren Hacısalihoğlu,  “Toplumun bilgi çağına evrildiği bu dönemde yeni sorunlar ortaya çıkmaktadır. Bu sorunların çözüm politikaları partimizin istihdam politikalarıdır. Sağlık çalışanlarına saldırı; İçinde bulunduğumuz dönemde büyük risk altında olan sağlık çalışanlarına, sağlık sektörü ile ilgili tüm emekçilere şükranlarımı sunarım. Kamuoyuna aktarmak istedikleri sorunları bizimle paylaşabilirler. Kentimizde sağlık çalışanlarına karşı yapılan üzücü saldırıları esefle kınarız Özetle; demokratik hak ve özgürlükler kısıtlanmaktadır.

Ezilen kesimlerin kendini ifade edebileceği araçlar baskı altına alınmaktadır. Virüs salgını ve yaşanan ekonomik kriz, öncelikle ücretli çalışan emekçileri etkilemektedir. Küresel virüs salgını, tüketim ekonomisinin dünyayı da tükettiği, uygulanan liberal politikaların hem ülkeler arasında hem de ülke içinde gelir adaletsizliğine yol açmıştır.

Gelişmeler tüm dünya toplumları ve bilim çevreleri tarafından değerlendirilmektedir. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhuriyet Gazetesi’nde yazdığı makalesinde işaret ettiği gibi parti politikalarımız daha toplumcu, kamucu, emekten yana sol politikalara evrileceğini göstermektedir. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında; yeni bir demokratik anayasa yapılacaktır.

Cumhuriyet demokrasi ile taçlandırılacaktır. Kuvvetler ayrılığı yeniden tesis edilecek, parlamento güçlendirilecektir. Yerel yönetimlerde rantın önüne geçilecek, kamu istihdamında yandaşlıktan vazgeçilerek liyakat esas alınacaktır. Geliri olmayan ailelere asgari bir gelir sağlanacak, iş imkânları artırılarak sadaka kültürü ortadan kaldırılacaktır.

Adil vergi sistemi uygulanacak, çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınacaktır. Tüketimden alınan, adaletsizliğe yol açan dolaylı vergilerden vazgeçilecektir. Kayıt dışı istihdam kayıt altına alınarak, emekçilerin emeklilik şartları garanti altına alınacaktır. Kamu harcamalarında israfın önüne geçilecektir. Üretimde artı değeri yüksek ürünlerin üretimine önem verilecektir. Sağlık kurumlarına ulaşmak ön koşulsuz ve ücretsiz olacaktır. Konut sorunu kamu yararına uygun, planlı bir şekilde gerçekleştirilecektir.

Partimiz sağlıklı çevre koşullarında düzenli kent yerleşim yerleri planlamaktadır. Bu birikim ve kadrolar partimizde bulunmaktadır. 

Bu, bizim bu tarihte 1Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nda tüm emekçi Türk halkına, vatandaşlarımıza andımızdır. Medeni bir şekilde, barış ve kardeşlik şarkılarıyla, insanca ve hümanist, eğlenerek ve gülerek kutlayacağımız nice bayramlara!” İfadelerine yer verdi.