OLAY geçen 18 Ağustos akşamı yaşandı. Köyde yapılan düğün, kına ve bayramlarda düzenlenen ‘civciv çıkarma’ adı verdikleri skandal âdet, R.G. için düzenlenen kına eğlencesinde de tekrarlandı.

Oyun olarak tanımladıkları ‘civciv çıkarma’yla ilgili ulaşılan bir video kaydına göre olay şöyle gerçekleşiyor: Bir odanın ortasına geniş bir çarşaf geriliyor. Ayakta duran 3-4 kişi gerilen çarşafı tutuyor. Çarşafın altına ise yaşları 7 ile 12 arasında değişen 3-4 çocuk giriyor. Bu çocuklarla birlikte 18 yaşın üstünde birkaç kişi de çarşafın altına giriyor. Çevredekilerin gülüşmeleri eşliğinde, çarşafın altındaki çocukların giysileri tek tek çıkarılıyor. Kayda göre, çocukların bazıları çığlık atarken, bazıları çarşafın altından kurtulmaya çalışıyor. Çarşafın altından çıkan çocuklardan ikisinin iç çamaşırlarının da çıkarılmış olduğu görülüyor.

ÜÇ TUTUKLAMA TALEBİ
Dakikalarca süren oyuna ilişkin video kaydının yayılması üzerine, çocuklardan bazılarının ailesi durumdan şikâyetçi oldu. Durum Kelkit İlçe Jandarma Komutanlığı’na bildirildi.

Savcılık talimatıyla olay esnasında odada bulunan 30 kişinin ifadesi alındı. Savcılık, çocukların giysilerini çıkardığı belirlenen kişilerden A.C., S.C. ve B.G.’yi tutuklama talebi ile mahkemeye sevk etti. Kelkit Sulh Ceza Hâkimliği bu kişileri adli kontrol şartı ile serbest bıraktı. Söz konusu kişiler hakkında ‘Çocuğun cinsel istismarı’ suçlaması ile soruşturmanın yürütüldüğü öğrenildi.

'KÖYDE DÜĞÜN ADETİDİR'
Köy Muhtarı Yakup Gül’ün olaya ilişkin “Bizim köyde yarım asırdır bu oyun oynanır. Gülme, eğlenme amaçlı yapılır. İstismar gibi bir durum söz konusu değil. Kıyafetleri çıkarıldığı için oyuna civciv çıkarma deniyor. Ortada bir kötü niyet yok” dediği öğrenildi. 

Muhtar Gül, Hürriyet’e yaptığı açıklamada ise “Ortada bir olay yok. Köyümüzde olan bir düğün âdetidir” diyerek daha fazla konuşmak istemediğini ifade etti. Savcılık kaynakları ise soruşturmanın tüm yönleri ile etkili bir biçimde yürütüldüğü bilgisini verdi. (Hürriyet - Dinçer Gökçe)