61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un Tonya ve Düzköy İlçelerinde bulunan bazı yaylalarda geçtiğimiz günlerde hırsızlık olayları meydana geldi. 
Yaşanan bu hırsızlık olayı sonrasında Trabzon Valiliği vatandaşlara yayla evlerinde yaşam malzemesi bırakmamaları yönünde uyarıda bulunmuştu. 
Yayla evlerinde meydana gelen hırsızlık olayı sonrasında ise jandarma ekipleri geniş çaplı soruşturma başlattı. 
Düzköy İlçesi Çayırbağı Mahallesi Kumanandoz Yaylasında yaşanan hırsızlık olayı sonrasında JASAT (Jandarmanın Dedektifleri) ve Düzköy İlçe Jandarma Komutanlığından ekip oluşturularak olay ile ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldı. 

Yapılan titiz araştırmalar sonucunda hırsızlık olaylarını hurdacılık    işi ile uğraşan R.K. isimli şahsın gerçekleştirdiği belirlendi. 
Şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınırken, çalınan malzemelerin bir kısmı ise şahsın yayla evinde ele geçirildiği bildirildi. 
Çalınan eşyalar sahiplerine teslim edilirken, 5’i hırsızlık, biri Akise Yaylasında Tonya Belediyesine ait binadan 4 konut dokunulmazlığını ihlal suçu olmak üzere 9 olayın aydınlatıldığı kaydedildi. 

Hırsızlık ve konut dokunulmazlığı olayının şüphelisi R.K. dün sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak, Trabzon E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumuna teslim edildi. 

TRABZON VALİLİĞİ UYARMIŞTI..

Trabzon Valiliği hırsızlık olayı sonrasında ise  yaptığı açıklamada vatandaşları yayla evlerinde yaşam malzemeleri bırakılmaması noktasında uyarmıştı. Valilik, terörle mücadele harekatı kapsamında Karadeniz Bölgesi'nde sürdürülen yoğun operasyonlar neticesinde bölücü terör örgütünün sözde Karadeniz açılım grubunun büyük oranda etkisiz hale getirildiği, bazı unsurlarının ise bölgede tutunamayarak kaçmak zorunda kaldıkları hatırlatıldı. Açıklamada, "Bölgede emniyet ve asayişin sağlanmasına yönelik operasyonlar kararlılıkla ve aralıksız devam ediyor. Terörist unsurların yaşamlarını yayla evlerinden hırsızlık yaparak bırakılan erzaklarla sağladığı bilinmektedir. Bu duruma engel olmak ve barınma imkanlarını boşa çıkarmak maksadıyla yayla evi sahiplerinin kış döneminde evlerde erzak ve yaşam malzemesi pil, akü, ilaç, suni gübre, ocak, küçük ev aletleri bırakmaması kamuoyunun bilgisine sunulur" denildi.