Kuvvetli'nin açıklaması şu şekilde: 

 

Yomra Belediye Başkanımız Mustafa Bıyık'a karşı gerçekleştirilen suikast girişimi sonrası şehrimiz tek yürek olup Başkanımıza desteklerini bildirmişlerdir. Bu nedenle partili partisiz herkese teşekkürü borç bilirim. 

Yomra'da yaşananlar basit bir olay değildir. Bir belediye başkanı organize suç örgütü tarafından öldürülmek istenmiştir. Yomra'ya baktığımızda son 20 yılda gerçekleşen kanun dışı olayların hiç biri aydınlatılmamış, failler adalet önünde hesap vermemişlerdir. Yaptıkları kanun dışı işler yanına kâr kalanlar, bu nedenle daha da cesaretlenmişlerdir.
Üzülerek açıkca ifade ediyorum ki, son 20 yılda devletimiz Yomra'da kudretini ortaya koymamıştır. 

31 Mart 2019 seçimlerinde partimizden belediye başkanı seçilen Sayın Mustafa Bıyık, Yomra'yı çiftliğe çevirmiş illegal yapının planlarını, oyunlarını ve tezgâhlarını bozmuştur. Başkanımız, göreve başladığı günden itibaren, yapmak istediği her çalışmada; halkın malını halka kazandırmak için verdiği her uğraşta, belediyeye finansal kaynak temin etmek için attığı tüm adımlarda, belediyenin parasını korumak için gösterdiği tüm gayretlerde belli bir grubun direnci ile karşılaşmıştır. Yomra halkının lehine olan her konuda aynı insanların direnç göstermesi tesadüf değildir. Bu grupta kimlerin olduğu, Başkanımıza karşı kimlerin kimlerle bir araya geldiği bellidir. 

Trabzon Valiliğinden yapılan açıklamada, yaklaşık 1 buçuk yıl evvel Yomra Belediyesi tarafından iptal edilen bir ihale nedeniyle bu hain cinayet girişiminin yaşandığı açıklanmıştır. Evet, Başkanımız 1 buçuk yıl evvel yaptığı Çok Amaçlı Salon inşaatı ihalesinde kamu yararı oluşmadığı gerekçesiyle o ihaleyi iptal etmiş, ihaleyi tekrarlayarak halkın 1,1 milyon TL'sinin belediyenin kasasında kalmasını sağlamıştır. Sayın Bıyık'ın bu davranışı takdire şayandır, hepimiz için gurur vesilesidir. Cinayeti azmettirdiği iddiasıyla gözaltına alınan şahsın, o ailenin bir mensubu olduğu doğdurudur. Ancak neden 1 buçuk yıl sonra böyle bir cinayet girişimine kalkışmışlardır? Yoksa Yomra'da 20 yıldır istediği gibi at oynatan ve devletin kudreti ile hiç bir şekilde karşılaşmayan illegal yapı, söz konusu azmettiriciyi 1 buçuk yıl sonra harekete mi geçirmiştir?
Yomra Belediye Başkanımızı hain bir süikastle ortadan kaldırmayı planlayanlar, elbette ki daha sonra belediyenin yönetimini bir şekilde ele geçirerek emellerine ulaşmayı da planlamış olamazlar mı?
Suikast girişimini ihale iptaline bağlanmaktan ziyade, bu hain girişiminin daha büyük ve daha vahim bir planın parçası olduğu göz önüne alınmalı ve daha geniş çerçeveden bakılarak tüm kirli ilişkiler, tüm yönleriyle ortaya çıkarılmalıdır.
MASAK da devreye girmeli, rüşvet ve haksız kazançların izi sürülmeli, olağan şüpheli herkesin malvarlıkları araştırılmalı, hayatın olağan akışına aykırı ve gelirlerine uygun olmaksızın el değiştiren tüm gayrimenkuller araştırılmalıdır. 

Yomra Belediye Başkanımız, önceden planlanan ve keşifleri yapılan hain bir suikast ile öldürülmek istenmiştir. 

Devletimizin yetkilileri biri azmettirici biri tetikçi diye iki tane uyuşturucu bağımlısını gözaltına alarak olayı aydınlattıklarını söylerse bunu asla kabul etmeyeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunmak istiyorum. Devletimizden beklentimiz bu olayın her yönüyle aydınlatılması, Yomra'da var olan illegal yapının tümüyle bertaraf edilmesidir. 

Bizler her ne şart altında olursa olsun devletine asla küsmeyen, devletine sadakattan ayrılmayan insanlarız. Devletimizden de tek beklentimiz ve isteğimiz adaleti tesis etmesidir. Türkiye Cumhuriyeti devletinin, memleketin her noktasında adaleti tesis edecek gücü ve kudreti mevcuttur. Bu yapılmadığı takdirde bazı kirli ilişkiler içinde olanların devreye girdiği açıktır. Yomra'da artık kanunları uygulayacak savcıların devreye girmesini ve bu hain cinayet girişiminin arkasında kim ya da kimler olduğunun açığa çıkarılmasını talep ediyoruz. 

Valilik açıklamasında konu edilen çok amaçlı salon inşaatının tamamlanmasına kimlerin engel olmaya çalıştığı, bu ihaleye fesat karıştırmakla itham edilen kişinin Başkanımıza savaş açmış hangi siyasetçilere sosyal medya üzerinden 'yalnız değilsin' diye destek verdiği arşivlerde mevcuttur. 

Ayrıca Başkanımıza karşı kimlerin kimlerden güç aldığı, kimlerin kimlerle birlikte olduğu ortadadır. Yomra'da sokaktaki dilenciyi dahi çevirseniz bunları size anlatır. Her şey bu kadar açıkça ortadayken devletimizi yönetenlere düşen Yomra'daki illegal yapıyı bertataf etmektir. 

Bu illegal yapının Yomrada uygulamak istediği baskıya Belediye Başkanımız Mustafa Bıyık'ın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da boyun eğmeyeceğini İYİ Parti olarak da Başkanımızın yanında olduğumuzu bilinmesini istiyorum. 

Bu vesile ile Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Bıyık'a bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.