61SAAT HABER SERVİSİ 

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) kendi içerisinden çıkan Trabzon Üniversitesinden tamamen ayrılıyor. Trabzon’un 2. Devlet üniversitesi konumunda olan Trabzon Üniversitesi’nin KTÜ’nün yerleşkelerinde yer alan bazı bölümlerini ayırmak için harekete geçildi. 

Bu noktada geçtiğimiz günlerde her iki üniversitenin rektör ve rektör yardımcıları bir araya geldi. İki üniversite arasında imzalanan protokol çerçevesinde KTÜ yerleşkelerinde yer alan Trabzon Üniversitesinin bölümleri, Trabzon Üniversitesi yerleşkelerinde yer alan KTÜ Bölümleri buralardan taşınacak. Bu taşınmalar sonrasında her iki üniversitenin taşınmazları arasında değiş tokuş yapılacak. 

KTÜ’nün protokolle bazı Milli Emlak’tan kendisine kalan ve üzerine tapulu arazileri de Trabzon Üniversitesine terk ettiği belirtildi. 

Bu yer değiştirmeler sonrasında üniversite öğrencileri arasında en çok tartışılan konu ise Trabzon Üniversitesi Hukuk Fakültesi oldu. 

Trabzon Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri, sosyal medyadan yayınladıkları bildiride KTÜ Ana Kampüsünden taşınmak istemediklerini ifade ederken bini aşkın öğrencisi bulunan fakülteyi karşılaşacak binanın Trabzon Üniversitesi Ana Yerleşkesinde bulunmadığı ifade edildi. 

Ancak Trabzon Üniversitesi ile KTÜ arasında imzalanan bu protokolde sadece Hukuk Fakültesi binanın bulunmadığı farklı taşınmazlar ve arazilerinde yer aldığı belirtildi. 

Hukuk Fakültesi öğrencilerinin önümüzdeki yıl ana kampüsün yer aldığı Sögütlü’ye mi yoksa KTÜ’den devraldığı farklı bir taşınmaza mı taşınıp taşınmayacağı henüz belli değil. Programın ilerleyen aylarda Trabzon üniversitesi tarafından net bir şekilde ortaya konulması bekleniyor.

Trabzon'da öğrenciler isyan etti