KTÜ Rektörlüğüne adaylık başvurusunun son günü, Prof Dr Uğur Çevik rektörlük başvurusunu yaptı..

Türkiye’nin en genç fizik profesörü olan Çevik, KTÜ Fizik Bölümü öğretim üyeliği görevini yaparken, Cumhurbaşkanlığı bilim danışmanlığına getirilmişti..

Çevik, rektörlük başvurusu ile ilgili olarak şu açıklamaları yaptı..

“Bugün itibariyle Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğü için Yüksek Öğretim Kuruluna başvurumu yapmış durumdayım. Öğrenciliğimden bu yana hizmet ettiğim üniversiteme rektör olarak hizmet etmek benim için büyük onurdur. TÜBİTAK danışma kurulu üyeliklerinde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji bakanlığındaki danışmanlığımda ve son olarak görev yaptığım cumhurbaşkanı yardımcılığındaki danışmanlık görevlerimde edindiğim tecrübelerimi üniversiteme aktararak üniversitemi Türkiye’de ve Dünya’da hak ettiği yere getirmek için kullanmak istiyorum. Trabzon’un dinamiklerini harekete geçirerek şehrin kalkınmasına destek vermenin üniversitenin en önemli görevlerinden biri olduğunu da bilerek bu süreçte elimden gelenin en iyisini yapmak en büyük hedeflerimden biridir. Öğrencisi, idari personeli ve akademisyeni ile bir bütün olan üniversitemiz bu büyük ilkeler doğrultusunda hedeflerine koşacaktır…”

GENÇLİĞİ EN BÜYÜK AVANTAJ

KTÜ’ye rektör adaylığı için başvuran isimler arasında en genç bilim insanı olan Uğur Çevik’in bu avantajı KTÜ için çok değerli ve anlamlı bulunuyor.. Çevik, teknik bir insan olarak Teknik Üniversite’nin rektörlüğüne atanması halinde Üniversite’nin de kendi teknik hüviyetine bürünmesinden önemli bir avantaj elde etmiş olacak..