Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru'dan aşı açıklaması. Kuru yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Koronavirüs (Covit-19)  salgınının vatandaş sağlığı ve kamu düzeni açısından meydana getirdiği problemlere dair alınan kararlar olmaktadır. Alınan kararlara uyum olması halinde bu illetten kurtulmuş olabileceğiz. 
Trabzon TÜRKAV olarak, Korona virüsü salgınının ülkemizde baş gösterdiği tarihten günümüze kadar olan dönem içerisinde açıklamaları olmuştur. Vatandaşların uyması gereken kurallar ile alınan kararlara dair hassasiyetin gerektiğini ifade etmiştir. 

Bütün insanlığı tehdit ederek aramızdan aldığı değerlerimizle ayrı bir hüzünü beraberinde getiren Korona virüsü ile mücadelede, top yekûn duyarlılık ve dayanışma gerekmektedir. 

Milletinde hizmetinde olan Kamu Çalışanlarının temsili ile TÜRKAV ifade etmektedir ki; çocuklarımız için uzaktan yapılan eğitimle müfredata göre önemli bir yere nasıl gelindiği gibi,  Sağlıkta da bilimsel olarak tespit edilen kıstasa göre aşının yapılması halinde bu illetten inşallah kurtulunacaktır. 

O halde sırası gelmişken neden aşıdan kaçılmaktadır? Anlamak mümkün değildir. TÜRKAV olarak kamu hizmetinin yerine getirilmesi adına özellikle uyum gösterilerek duyarlılığa davet ediyorum. 
Bakın, Temizlik, maske ve mesafede yapılan uyarılar yer bulmuştur. Özellikle MASKE kullanılması güven olmuştur. Dünyanın yaşadığı çağın mikrobu Milletimizi de etkisi altına aldığı, mağdurların ve kayıpların yanında hayatlarını kaybedenlerle ortadadır. Bu illetten korunarak hep beraber kurtuluş yolunu sağlamalıyız. 

Tam kapanma tedbirlerine ve sokağa çıkma yasağına gösterilen duyarlılık ise güven vermektedir. Trabzon ilinde vakaların düşüş gösterildiğinin açıklanması umut verici olmaktadır. Ancak yeterli değildir. 

 Aşı için vatandaşların tereddütlerinin giderilmesi olmalıdır. Vatandaşın neden aşı olması konusuna tereddütlerinin giderilmesi gerekmektedir. Dokuz günlük Bayram tatilinde de hassasiyet gösterelim. 

Kamu çalışanlarından Sağlık çalışanları başta olmak üzere, eğitim, güvenlik gibi hizmet alanlarında hayatlarını kaybedenler ile vatandaşlarımızdan hayatlarını kaybedenler olmuştur/ olmaktadır.  Allah’tan rahmet diliyorum."