61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon ve Karadeniz Bölgesinde bir çok ilin kahvaltı soflarının değişmez lezzetlerinden ‘Kuymak’tan  artık pide ve pizzada yapılacak. 
Karadeniz bölgesinde mısır unu, tereyağı ve kolot peyniri ile hazırlanan ‘Kuymak’ Trabzonlu iş insanı Murat Onur’un girişimleri ile dondurulmuş gıdalar arasında yerini alırken tüm Türkiye’de büyük ilgi görüyor. 
Katkısız, koruyucusuz ve renklendirici içermeden hazırlanan Kuymaklar, dondurulmuş bir şekilde marketlerde satılırken 4 dakikada ısıtılıp yenilebiliyor. 

SOFRALAR ÇEŞİTLENDİRİLECEK


Karadeniz’in eşsiz lezzeti böylelikle tüm Türkiye’de kahvaltı sofralarında yerini alırken, kuymaktan yeni tatlar çıkarmanın peşinde olan Onur, şimdi de pizza ve pide yaptı. 
Düzenlenen bir organizasyon ile Trabzon’un ünlü şeflerine denetilen Kuymaklı Pizza  ve Pide şeflerden tam not aldı. 
Kuymaklı Pizza ve Pide’yi deneyen Adem Şef, “Bence gayet başarılı. Trabzon’un bütün şehirlere yaymanın en iyi yöntemlerinden birini kullandı Murat bey. İnşallah bizlerde buna sofralarımızı daha çok çeşitlendirerek destek sağlayacağız” dedi. 
Kendisinin et üzerine uzmanlaştığına dikkat çekilen Adem Şef,  Kuymağı bu alanda kullanmak için de çalışma yapacağını ifade ederek, “Her zaman yer dışı ürünlerini kullanılıyoruz. Polenta dediğimiz gıdalar var, yatak olarak kullanıyoruz. Ama gördüğüm kadarıyla Murat beyin bu çalışmasıyla beraber Kuymağın alt zemin oluşturacağı, mükemmel lezzetler katacağına inanıyorum. Bunun çalışmalarını yapacağız” diye konuştu. 


DOĞRU VE BESLEYİCİ BİR ÜRÜN
Kuymağı “Guymak” markasıyla Türkiye sofralarında yerini almasını sağlayan Onur ise, “Trabzon’da ki çok değerli şifrelerimizle bir araya geldik. Her birinin bizde emeği var. Nasıl yapılacağı ile ilgili onların fikirlerini sunduk. Kuymağın sadece olmayacağını, pide ve pizza da olabileceğini… 
Kuymak çok besleyici ve doğru bir ürün olduğuna bizler inanıyoruz. Bu bölgenin çok doğru bir yemeği. Coğrafi işareti olması gereken bir ürünü. Bu ürünle ilgili tüm şef arkadaşlarımızla birlikte, ürünümüzü değerlendirdik. Yeni tatlar sunduk, umarım başarılı geçmiştir” dedi. 

AMERİKA VE AVRUPA’YA DA KUYMAK
Türkiye’nin yanı sıra Amerika ve Avrupa’ya da kuymak göndermeye başlayacaklarına dikkat çeken Onur, “Türkiye’nin her yerinde oluşum aşamasındayız. İstanbul, Ankara, İzmir’de oluşturduk. Erzurum’da var, ki Türkiye’nin çoğu illerinde varız artık. Nasipse bugün imzalayacağız Amerika ve Almanya’ya kuymak göndereceğiz. 
Dünyaya kuymak satmak istiyoruz ki bunu başaracağımıza çok inanıyoruz. Kuymakta ki ürünler, bu bölgeye ait ve hiç bir koruyucu katkı olmayan ürünler. 

Türkiye’de çok başarılıyız. İstanbul, Ankara, İzmir’de çok başarılıyız. Biz çok daha pratiğiz. 4 dakikada sofraya sunabiliyoruz. Vatandaşların evde yaptığı kadar sağlıklı, lezzetliyiz. Çok besleyici ve doğru bir ürün” diye konuştu.