Karayolları, duruma müdahale ederek alınan taşların yerine geleceğinin sözünü alınca Öztürk aracını çekti. Ve yüklenici firma alandan çekildi.

Beşikdüzü'nde DLH tarafından yapılmakta olan sahil projesinin Müteahit firması ihale gereği taşı Tirebolu'dan taşıması gerekirken tahkimat taşını Karayollarınca daha önce yol için yapılan TE'leri sökerek taşları almaya başladı.

Öztürk, 6 adet TE olduğunu belirterek, "Çok merak ediyorum, diğer TE'lerde de söküm var mı? Sel konusunda Beşikdüzü hassas bir yer sahil yapılırken sahilimizi yıkmak ne demek?" şeklinde konuştu.

Öztürk sözlerini şöyle sürdü: "Son dört gündür Karayolunun kenarındaki taşları almaya başlamıştı. Öyle ki şehir içinden geçen derelerin denize kavuştuğu yerdeki menfezlerin bile etrafını boşaltmıştır. İlçenin yetkilileri konuya duyarsız davranmaktadır. Zaman zaman yaşanan sel felaketlerinin de dikkate alındığında sahildeki tahkimatın sökülmesi böylesi bir durumda felakete davetiye çıkarmak olur. DLH’nın Müteahhidi aç gözlü davranarak sorumsuzluk yapmaktadır. Başta Beşikdüzü Kaymakamı ve Belediye Başkanını göreve davet ediyorum. Bu işi yapanların cezalandırılmasını Belediye Meclis Üyesi olarak talep ediyorum. Beşikdüzü Halkının bu gibi konularda duyarlı olmaya çağırıyorum. Beşikdüzü ne hep birlikte sahip çıkalım."

(ts61net)