61SAAT HABER SERVİSİ - Türkiye’nin Suriye’de YPG Terör Örgütüne başlattığı ‘Barış Pınarı Harekatı’ sonrasında Suudi Arabistan’ın Türk vatandaşlarına ‘3 Yıl Hac Ambargosu’ uygulayacağı iddialarına yalanlama geldi.


Özellikle sosyal medyada dolaşan bu iddiayla ilgili konuşan  Hac Umre ve Seyahat Acentaları (HURSAD) üyesi Bekir Turizm Seyahat Acentası yönetim kurulu başkanı Bekir Şahin, “14 Ekim 2019 tarihinde, sosyal medya üzerinden “Suudi Arabistan’ın Türkiye’den hacı adaylarını 2020-2022 arası 3 yıllık süreçte kabul etmeyeceğine” dair asılsız bir iddia ortaya atılmıştır. Söz konusu iddiayı içeren paylaşım, özellikle Twitter hesabı üzerinden bir gün dolaşıma sokulduktan sonra 15 Ekim 2019’da yani bir gün sonra silinmiştir” ifadelerini kullandı. 

Söz konusu iddianın bir kaç basın kuruluşunda haber yapıldığını kaydeden Şahin, “Türkiye’den 3 yıl boyunca hacı adayı kabul edilmeyeceği yönünde Suudi Arabistan yönetiminin yaptığı herhangi bir açıklama Yoktur. Suudi Arabistan’ın ülkemize 3 yıl boyunca hac ambargosu uygulayacağı iddiası gerçek dışıdır” şeklinde açıklamasını bitirdi.