61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da farklı zamanlarda çıkan örtü yangınlarına, Tarım ve Orman Bakanlığı, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ile Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne ait TOMA'ların da bulunduğu toplam 98 araç ve 450 personel katılıyor. Şu ana kadar bu yangınlardan yaklaşık 30'u ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, yangınlar neticesinde üç ilçede 6 ev zarar gördü. 

Herhangi bir can kaybının yaşanmadığı yangınlarda 100 hektarlık alan ile 10 hektarlık fındıklık zarar gördü. AFAD ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri hasar tespit çalışmalarına başlarken, söz konusu yangınların mevsim itibariyle bahçelerde yapılan temizlik çalışmalarının rüzgarlı ve sıcak havaya denk gelmesi ile çıktığı bildirildi. Camilerden ve belediye hoparlörlerinden vatandaşlara anonslar yapılarak bahçe temizliği sırasında ateş yakmamaları istenirken, yangınların yerleşim yerlerine sıçramaması için gerekli tedbirlerin alındığı kaydedildi.

Ancak yangınlarla ilgili bugün komik bir gelişme yaşandı. Terör örgütü kendisine yakın haber sitelerinde yangınları kendilerinin çıkardığını iddia etti. Türkiye’de güvenlik güçlerinin yaptığı bir çok operasyon ile sıkışan ve çıkış çaresi arayan terör örgütü, doğal afetleri bile bu şekilde üstlenmeye başlaması ise son çırpınışı olarak olarak değerlendiriliyor. 
Yetkililerin yaptığı açıklamada bahçe temizliği veya elektrik tellerinden çıktığı sanılan yangınları üstlenerek adını duyurmaya çalışan terör örgütü, içine düştüğü çaresizliği de bu şekilde göstermiş oldu. 
Resmi kaynaklar bu yönde bir bulgu olmadığı ifade etti.

Bilindiği gibi terör örgütü özellikle bu yıl ve geçtiğimiz yıllarda güvenlik güçlerinin operasyonları sonrasında bölgede ki bütün elemanlarını ve sığınaklarını kaybetmişti. Bölgede sahada elemanı kalmayan terör örgütünün bu şekilde hala sanki Karadeniz bölgesinde varmış gibi adını duyurmaya çalıştığı belirtildi. Vatandaşların ise bu gibi yalan iddialara ise inanmamaları istenildi.