61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediyesinde bugünlerde flaş bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz günlerde, Büyükşehir Belediyesinin üst birimleriyle toplantı gerçekleştiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Genel Sekreter Yardımcılıklarını kaldırma kararı aldı. 
Trabzon Büyükşehir Belediyesinde Genel Sekreter Yardımcılıklarının kaldırılmasının ardından bu birimlerde görev yapan 3 ismin önümüzdeki günlerde farklı birimlere atanması bekleniyor. 
61saat’in telefonla ulaştığı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Genel Sekreter Yardımcılıklarını kaldırarak daha süratli hizmet vermeyi amaçladıklarını ifade etti. 


DAİRE BAŞKANLARI HIZLI KARAR VERECEK
Başkan Murat Zorluoğlu, “Hizmetler daha iyi yapılsın. Ara kademeler ortadan kaldırılsın. Daha süratli hizmet vermek için bu şekilde karar aldık. Ancak tabiki arkadaşlarımızın tecrübelerinden faydalanmaya devam edeceğiz. Genel Sekreter Yardımcısı olarak değilde, bize destek vermeye hizmet vermeye devam edecekler” dedi. 
Genel Sekreter Yardımcılıklarını kaldırarak, Daire Başkanlarının daha süratli çalışmasını teşvik etmek istediklerini ifade eden Başkan Zorluoğlu, “Daire Başkanlarının daha suratli çalışmasını sağlamak, daire başkanlarının daha fazla yetki ve insiyatif kullanmasını sağlamdı amaçlıyoruz. Ara kademeyi kaldırdığında işlerin daha da hızlanacağını düşünüyoruz. Genel Sekreterimiz o tecrübeye sahip. koordinasyonu yapabilir” dedi. 
Başkan Zorluoğlu, Genel Sekreter Yardımcılık görevlerinin kaldırılmasına rağmen şu anda genel sekreter yardımcısı olarak görev yapan 3 ismin hukuki statülerinde bir değişiklik olmayacağını da sözlerine ekledi. 


GENEL SEKRETER YARDIMCILARI HANGİ BİRİMLERE ATANACAK?
Büyükşehir Belediyesinden gelen son bilgilere göre ise; 
8 Daire Başkanlığının bağlı olduğu Genel Sekreter Yardımcısı Süleyman Gün’ün, Emlak İstimlak Daire Başkanlığına veya boş bir daire başkanlığına, 
10 Daire Başkanlığının bağlı olduğu Mehmet Yanık’ın TİSKİ Teşftiş Kurulu Başkanlığına, 
5 Daire Başkanlığının bağlı olduğu Gürcan Başar’ın ise geçtiğimiz günlerde Koronavirüsten dolayı vefat eden Hüseyin Türker’in yerine Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığına atanacağı yönünde iddialar var. 
Kararın henüz kesinleşmediğine dikkat çekilirken, Genel Sekreter Yardımcılarına önümüzdeki günlerde konuyla ilgili bilgilendirme yapılması bekleniyor. 

FARKLI BÜYÜKŞEHİRLERDE DE KALDIRILIYOR.. 
Öte yandan Trabzon’un yanı sıra farklı büyükşehirlerde de Genel Sekreter Yardımcılıklarının kaldırıldığı öğrenildi. Bu şehirler arasında Gaziantep ve Bursa’nın da yer aldığı kaydediliyor.