Milli Eğitim Bakanlığının 2019-2020 eğitim-öğretim yılı iş takviminde 18-22 Kasım tarihleri arası ara tatil ilan edilmiştir. Öğrencilerimizin bu tatili kendileri ve aileleriyle Bakanlığın da öngördüğü üzere verimli bir şekilde değerlendirebilmeleri amacıyla gezi, gözlem, spor, sanat, kültür etkinlikleri vb. faaliyetlerin yer aldığı bir faaliyet kılavuzu hazırlamıştır.

Sivil Toplum Kuruluşları, Üniversiteler, Vakıflar ve Sanayi Kuruluşlarıyla İş Birliği Yapılacak!

Konu ile ilgili olarak Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Büyükşehir Belediyesi, tüm ilçe belediyeleri, gençlik spor ve kültür müdürlükleri, müftülükler, Trabzon Devlet Tiyatrosu ve üniversitelerin işbirliğinde çocuk ve velilere yönelik bir tatil rehberi hazırlanarak kamuoyunun hizmetine sunulmuştur.

“Tatilde, Anne ve Babaların Çocuklarıyla Daha Kaliteli Vakit Geçirmelerini Sağlamak İstiyoruz”

Konu ile ilgili olarak Trabzon Milli Eğitim Müdürü Hızır AKTAŞ, "Bu yıl ilk kez uygulanan ara tatilde, anne ve babaların çocuklarıyla daha kaliteli vakit geçirmelerini sağlamak istiyoruz. Öğrencilerimize yönelik hazırladığımız etkinlik program rehberinde, gezi, sağlık, doğa ve çevre, bilgi ve teknoloji, iletişim, okuryazarlık, sanatsal faaliyetler, sportif faaliyetler, araştırma ve gözlem, oyun oynama ve bulmaca çözme, sosyal sorumluluk, günlük yaşam becerileri, el sanatları, bilim, yardımlaşma, kariyer planlama ve aile günü olmak üzere birçok başlık var.”

Aile Günü!

Aktaş ayrıca, “ ‘Aile Günü’ kapsamında öğrenciler annesi veya babasının iş yerine gidecek, çocuklar, annesi veya babasının yaptığı işi, iş arkadaşlarını, iş ortamını görecek, çocuk, annesi ya da babasının iş yerinde bir gün geçirecek." şeklinde konuştu.

Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan ara tatil faaliyet kılavuzuna https://trabzon.meb.gov.tr resmi internet sitesinden, @Trabzon_MEM Twitter adresinden ve https://www.facebook.com/trabzonmem facebook adresinden ulaşılabilmektedir.