Volkan Lokantası’nda düzenlenen programda, AK Parti Kurucu İlçe Başkanı Kahraman Sezgin, AK Parti Trabzon İl Kurucu Teşkilat Başkanı ve Yomra eski İlçe Başkanı Mustafa Pehlivan, Trabzon İl eski Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurucu Yomra İlçe Başkan Yardımcısı Yücel Yıldırım, İl Genel Meclisi eski Üyesi Hasan Albayrak, kurucu yönetim kurulu üyeleri, gençlik kolları eski başkanları, belediye meclisi eski üyeleri ve eski yönetim kurulu üyeleri bir araya geldi. 

2001 yılında AK Parti’yi kuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünya zalimlerinin dengelerini alt üst ettiğini kaydeden Sezgin, “2001’de Yomra’da kurulduğumuzda hiç unutmuyorum ilk toplantımızı Koç Kasap’ta yaptık. O günden itibaren ülkemize çok güzel hizmetler kazandırdık. Bugün bir araya gelip sohbet etmek istedik. Çok zamandır böyle bir araya gelip sohbet etmeyi planlıyorduk. Bugüne nasip oldu. Katılımlarımızdan ötürü teşekkür ediyorum. Kuruluşumuzdan buyana teşkilatımızda görev alıp Rahmet-i Rahman’a kavuşan teşkilat mensuplarımıza Allah’tan rahmet, hastalarımıza acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

KAYITSIZ ŞARTSIZ EMRİNDEYİZ 
Emperyalist güçlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı her türlü oyunu oynadığını belirten Sezgin, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Dünya lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın düşmanları fazla. Emperyal güçler ve yerli işbirlikçileri Sayın Cumhurbaşkanımızın aleyhinde her türlü faaliyeti sürdürüyor. Osmanlı’dan sonra Ortadoğu adeta talan edildi. Bölge ülkeleri sömürüldü. Ama Recep Tayyip Erdoğan diye bir lider geldi, ‘dünya beşten büyüktür’ dedi, zalimlerin dengelerini alt üst etti. 2001’de, dünyanın sevgisini kazanmış bir lider doğdu. Liderimiz çok büyük bir mücadele veriyor. Bu mücadelede kayıtsız şartsız Sayın Cumhurbaşkanımızın emrinde olduk, olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANIMIZ, ORTADOĞU’NUN LİDERİDİR
Geride kalan yüzyılın Ortadoğu’da büyük acılara sahne olduğunu dile getiren Sezgin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sadece Türkiye’nin değil, bütün Ortadoğu haklarının lideri olduğunu ifade etti. Kurucu İlçe Başkanı Sezgin sözlerini şu şekilde tamamladı: “Ortadoğu’da çok karanlık bir yüzyıl yaşandı. Ama gecenin karanlığının en yoğun olduğu an, sabaha en yakın olduğu andır. İçerde ve dışarıda düşmanlar Tayyip Erdoğan gitsin diye uğraşıyor. Abdülhamit Han döneminde de Abdülhamit gitsin Osmanlı kalsın diyorlardı. Abdülhamit gidince Osmanlı da kalmadı. Şimdi de AK Parti’den ziyade Tayyip Erdoğan gitsin diyorlar. Buna izin vermedik, vermeyeceğiz. Türkiye 2023 hedeflerine ulaştığında Ortadoğu’da çok güzel şeyler olacak. Ortadoğu hakları bunun farkındadır. Sadece ülkemizin değil, Ortadoğu’nun, tüm mazlum milletlerin lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bizler bu büyük resme bakarak, Cumhurbaşkanımızın emrinde yürüyeceğiz. Bu gece bir araya gelmemizin amacı budur.”

BU BULUŞMA PLANLARA VERİLMİŞ EN GÜZEL CEVAPTIR 
AK Parti Yomra İlçe Başkanı Mustafa Pehlivan ise konuşmasında AK Parti’de ecrini yalnızca Allah’tan bekleyerek görev yaptıklarını kaydetti. Pehlivan, “Burada bulunan arkadaşlar partimizde çok güzel görevler yaptı. Partimizde yaptığımız görevlerle gurur duyuyoruz. Allah rızası için görev yaptık, sevabını Allah’tan bekliyoruz. Bu gece bu katılım iç ve dış güçlerin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a karşı olan planlarına, karanlık hesaplara verilmiş en güzel cevaptır” ifadelerini kullandı.

DAVAMIZIN EMRİNDEYİZ 
AK Parti Trabzon İl eski Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurucu Yomra İlçe Başkan Yardımcısı Yücel Yıldırım ise birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünya güçlerine karşı çok büyük bir mücadele verdiğini ifade eden Yıldırım, “Bize düşen birlik ve beraberlik içinde Cumhurbaşkanımızın arkasında dimdik durmaktır. Medyanın, trol hesapların aldatmacalarına fırsat vermeden 2001 ruhu ile davamızın hizmetinde olmalıyız. Bu zaman kadar bunu yaptık, bundan sonrada yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın” şeklinde konuştu.

Hatıra fotoğrafı çekimiyle tamamlanan gecede, kurucu üyeler bol bol sohbet ederek eski günleri yâd etti.