61SAAT HABER SERVİSİ - 61saat’in telefonla ulaştığı Başkan Ustaömeroğlu, Reşadiye Kavşağında daha önce yapılırken çokça itirazlara neden olan Viyadüğün Kaldırılması girişimini desteklediklerini açıkladı. 

REŞADİYE KAVŞAĞINDA VİYADÜĞÜN KALDIRILMASI

Ustaömeroğlu, “Hiç yapılmaması gereken bir kavşaktı. Hangi bilimsel veriler zamanında yapıldı, bilemiyoruz. Ülkenin kaynakları böyle belirsiz ucu kapalı yatırımlara harcanmamalı” dedi. 

Viyadük yapılırken, ortaya konulan itirazları hatırlatan Ustaömeroğlu, “Çok yazıldı çizildi, STK’lar, meslek örgütleri buranın çalışmayacağını, yapılmaması gerektiğini, zarar vereceğine yönelik çok açıklamalar yaptı ama dinlenilmedi. 


Bir zarar vardır ortada. “Zararın neresinden dönülürse kardır” deriz ama burada bitmiş olan bir şey var. 
Yazık günah. Harcanmış paraya yazık günah” diye konuştu. 

Yakılmasının da belli bir maliyet getireceğini hatırlatan Ustaömeroğlu, “Yıkılması da başlı başına maliyet getirecek. Ama kent için iyi olacak. Orası yaşanabilir bölge olacak. Sayın başkanımızın bu girişimini destekliyoruz. Şartsız, destekliyoruz. Bir an önce buranın kaldırılması lazım. Yıkılması lazım” dedi. 

3. TÜNEL PROJESİ VE ALINAN KARAR

Çömlekçi ve Kemerkaya Mahalleleri arasında yapılması planlanan 3. Tünel Projesinin de önce bölgede yapılacak düzenlemeler sonrasında yeniden değerlendirilmesi kararına ise Ustaömeroğlu, “Burada bir kez daha bilim dinlenilmiştir. Meslek örgütlerinin kaygıları dikkate alınmıştır. STK’ların kaygıları dikkate alınmıştır. 

Biz zaten bunun 3 tane arka arkaya çözümü olduğunu söylemiştik. 
1.’si Çömlekçi Kavşağının kaldırılması, orada ki yolun sürekli hale getirilmesi, 2.’si raylı sistem, 3.’sü ve en önemlisi Güney Çevre Yolu. Güney Çevre Yolu bir girişim olduğunu biliyorum. Eğer Çömlekçi Kavşağı da kaldırılıp orada ki yol kesintisiz hale getirilirse gelecek açısından umut verecek çalışma olacaktır. Sevinçliyiz. 

Ama plana işlendi. Plandan bir şekilde kaldırılması gerekecektir. Raylı sistem gelirse kentimize, kentleşme - şehircilik ulaşım adına çok güzel adımlar olmuş olacak” diye konuştu. 

MESLEK ÖRGÜTLERİYLE İSTİŞARE DEVAM ETMELİ

Ustaömeroğlu, sözlerini şu şekilde tamamladı: 
“Yerel yönetimlerin meslek örgütleriyle irtibatlarının devam etmesinden yanayız. Büyükşehir Belediye Başkanımız, zaman zaman yerel meslek örgütleriyle ilişki içine geçiyor. Bunun devam etmesinden yanayız. Karşılıklı istişareyle olur. Şeffaf belediyecilik olur. Hepimiz bu kent için düşüncelerimizi dile getiriyoruz”