61SAAT HABER SERVİSİ - Koronavirüse yakalanmış ve iyileşmiş kişilerden alınan İmmün Plazma, virüse yeni yakalanmış kişilerin tedavisinde kullanılacak. 
Yeni kurulan çağrı merkezi ise çalışmalara hızlı başladı. Trabzon İl Sağlık Müdürlüğünün yayınladığı bilgilere göre; Koronavirüse yakalanmış ve iyileşmiş bin 422 kişi telefonla aranırken bunlardan sadece 493’ü bağış kriterlerine uygun bulundu. 

BUGÜNE KADAR 86 KİŞİ BAĞIŞÇI OLDU

Ancak, bu kişilerle yapılan görüşmeler sadece 136’sına İmmün Plazma bağış randevusu oluşturulurken bugüne kadar da 86 kişiden bağış alındığı bildirildi. 
Trabzon Sağlık İl Müdürlüğünden yapılan bilgilendirmede,  “COVID-19 pandemisi sürecinde, Sağlık Bakanlığımız tarafınca COVID-19 hastalığından iyileşmiş bireylerin kanından elde edilen  İmmün Plazmanın tedavi sürecinde kullanılması önermektedir ve ülkemiz başta olmak üzere birçok ülkede yaygın olarak hastalarda uygulanmaya başlanmıştır.
Pandemi sürecinde ihtiyaç duyulan hastalar da kullanmak üzere, İmmün Plazmanın temini ve kullanımı konusunda Sağlık Bakanlığımızca çok yoğun  çalışmalar başlatılmıştır. 
Bu çalışmalar kapsamında İl Sağlık Müdürlüğümüzce hızlı, etkili ve güvenli tedariki sağlamak amacı ile bağışçı organizasyonunu gerçekleştirmek üzere müdürlük bünyesinde İmmün Plazma Çağrı Merkezi  kurulmuştur” ifadeleri kullanıldı. 

BİN 422 KİŞİ ARANDI, 136 KİŞİYE RANDEVU OLUŞTURULDU
Bilgilendirme şu şekilde devam etti: 
“Merkezimiz, Trabzon Kızılay Bölge Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde, bağışçı adaylarını arayıp  iletişime geçmekte, bağış için uygun kişilerin yönlendirmesi ve randevu oluşturulması süreçlerini düzenlemekte ve takip etmektedir. Yapılan çalışmalar sonucunda ilimizde covid-19 hastalığını geçirerek iyileşmiş olan 1422 vatandaşımız aranmış, aranan bu kişilerden 493 tanesi bağış kriterlerine uygun bulunmuş ve bu kişilerden 136’sı için bağış randevusu   oluşturulmuştur. 
Bu güne kadar 86 kişiden İmmün Plazma bağışı alınarak, hastalarımızın tedavisinde kullanılarak hastalarımıza umut olunmuştur”