61SAAT HABER SERVİSİ - Çin’den başlayarak Türkiye’yi ve Trabzon’u da etkisi altına alan Koronavirüs ile mücadele sürüyor. Trabzon’da bugün itibariyle Koronvirüs’ten 2 kişi hayatını kaybederken toplamda ölü sayısı 4’e yükseldi.

Trabzon’da Koronavirüs ile ilgili son gelişmeleri 61saat.com imtiyaz sahibi Erhan Esaspehlivan canlı yayında anlattı.

Pehlivan konuşmasında ilk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ulusa sesleniş konuşmasında açıkladığı ‘Milli Dayanışma Kampanyası” ile ilgili bilgiler verdi. 

TRABZON'DA ÖLÜ SAYISI 2'EYE YÜKSELDİ

Esaspehlivan, vaka sayısının 2 kişi arttığına dikkat çekerek, “Vaka saysı çok artmadı ancak  ölü sayımız 2 kişi arttı. 16. günde ölü sayımız 4’e yükseldi. Vefat eden bir kişi Trabzon’da beden eğitim öğretmenliği yapıyordu. Akaçabatlı, ciğerlerinde hastalığı olduğu yakınları tarafından ifade edildi” dedi. 

TRABZON'DA 54 VAKA VAR 7 HASTA YOĞUN BAKIMDA

Rakamları paylaşan Esaspehlivan, “Trabzon’da dün  48 pozitif vaka vardı. Bugün bu sayı 54’e yükselmişti. 54 kişiden 7 tanesi entüme edilmiş durumda. 47’si ise yoğun bakımda cihaza bağlı olmadan tedavileri sürdürüyor” dedi. 

ŞÜPHELİ 250 KİŞİ VAR

Trabzon’da 250 kişinin şüpheli konumunda olduğunu ifade eden Esaspehlivan, “Trabzon’da ilçelerde ve evlerde korona olabileceği şüphesi olan 250 kişi olduğunu söyleyebiliriz. Korona testi yapılıp pozitif çıkan ve tedavi edilen 54 vaka var” diye konuştu. 

Esaspehlivan, “Trabzon’da 4 kişi hayatını kaybetti. 2’si Umre’den gelen Gümüşhane’den sevkle Trabzon’a geldi. Diğer 2 kişi ise biri Trabzon’un Akçaabat ve Of İlçesinden” dedi. 

ŞEHİR GİRİŞLERİNDE SIKI DENETİM

Şehir giriş noktalarını ziyaret ettiklerini söyleyen Esaspehlivan, ''Bizde onlar yerinde ziyaret ettik. Özel araçlar şehirler arası seyahat bir sınırlama konulmuş değil. Şehrin girişinde Jandarma veya Polis sağlık görevlileri ile birlikte kontrol ediyor. Eğer araçta şüphenilen kişiler varsa bütün yolcular dışarı alınıyor. Belli bir süre bekledikten sonra tekrar ateşleri ölçülerek normal olduğu görülünce yolculuk edilmesine izin verildi.'' ifadelerini kullandı. 

65 YAŞ ÜSTÜ YOLCUYA CEZA

65 yaş üzeri yolculara ceza kesildiğini belirten Esaspehlivan, ''65 yaş üzerinde bir yolcu tespit edildi. Bir belgeleme yapılamıyor. Jandarma bu sefer 350 TL’lik ceza yazıldı. Ardından kendisini 14 gün boyunca karantinaya alınması konusunda yetkililere bilgi verildi'' şeklinde konuştu.