61SAAT HABER SERVİSİ - Tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da dün akşam koronavirüs önlemleri kapsamında evlerinden çıkamayan vatandaşlar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin Kuruluşunun 100. Yıl Dönümünü saatler 21.00’ı gösterdiğinde evlerinin balkonlarına çıkıp İstiklal Marşı’nı okuyarak kutladı. 


İstiklal Marşının okunması sırasında renkli görüntülerin yaşandığı Trabzon’da sonradan ise istenmeyen seslerde geldi. Bazı vatandaşlar İstiklal Marşının okumanın heyecanıyla kendilerine hakim olamayarak silahları ile havaya rast gele ateş etti. 
Silah seslerinin yankılandığı Trabzon’da polisin çok sayıda kişiye işlem yaptığı bildirildi.

Sadece Trabzon’un merkezi değil, İlçelerde de aynı şekilde heyecana kapılan vatandaşların silahlarıyla ateş ettiği kaydedilirken Sürmene ve Vakfıkebir’de de vatandaşlara işlem yapıldığı kaydedildi. 
Milli duyguları yoğun bir şekilde yaşayan kent olan Trabzon’da neyse ki yapılan silah atışları sonrasında üzücü bir olay meydana gelmedi. 

Öte yandan Rize’de yine İstiklal Marşının okunması sonrasında yapılan silah atışında yorgun mermi bir evin camından içeri girdi. Ev sahiplerinin odada olmamasıyla olası bir faciadan dönüldü.