Trabzon’da yıllardır tartışılan ve yenisinin nereye yapılacağı merak edilen tiyatro binası için proje hazırlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun önerisi ile Tabakhane Vadisi’nde yapılan Trabzon Öğretmenevi ve Cudibey Ortaokulu’nun Tanjant yolu bağlantı kısmında kalan ve şuanda otopark olarak kullanılan alan uygun görüldü.

Sonnokta Gazetesinden Selahattin Özcan'ın haberine göre:
Büyükşehir Belediyesi tiyatro binası için proje hazırlatırken, Haluk Ongan Sahnesi’nin arazisi ile yeni binanın yapılacağı arazinin takasının gerçekleşmesinin ardından kazmanın vurulması bekleniyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu proje ile ilgili, “Arazi konusunda takasın gerçekleşmesi ile proje hayata geçecektir. Trabzon’a söz verdiğimiz gibi çok güzel bir bina yapacağız. Ulaşımının da Meydan’a yakın olmasını tercih ettik.” dedi. 

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacisalihoğlu ise, “Tiyatro binasının yapılması ile ilgili projeler hazırlandı, yerlerin tahsisi ile ilgili bir takas söz konusu. O da son aşamaya geldi. Çok güzel bir yer düşünüldü, Meydan’a yakın, yürüme ile her tarafa ulaşılabilecek bir nokta.” dedi.