61SAAT HABER SERVİSİ

2020 eğitim öğretim yılı sonucunda açıklanan YKS sonuçlarına göre ulaşılan öğrencilerden alınan verilere bakıldığında Eşit ağırlık, Sözel ve Sayısal alanlarında birincilik ikincilik ve üçüncülüklerin yanısıra ilk binde 10 öğrenci, ilk 2 binde 21 öğrenci, ilk 5 binde 35 öğrenci, ilk 10 binde 51 öğrenci ile başarılarına devam etmektedir.

Avrupa'da birinciyiz!

Konu hakkında açıklama yapan Trabzon Fen Lisesi müdürü Tuncay Başel; "akademik başarılarımızın yanında Avrupa'da 4 projeyi yürüten iki okuldan biriyiz. 'Girişimcilik Projemizle' Türkiye üçüncülüğü, 'Endüstriyel tasarım alanında' Türkiye birinciliği ile proje alanında köklü ve lider bir okul olmanın hakkını vermekteyiz" dedi. Açıklamasın "diğer okullarımızda da çok güzel sportif, kültürel, sanatsal ve akademik başarıları var onların da göz ardı edilmemesi gerekir" şeklinde devam eden Başel; "tüm öğrencilerimizi ayrı yetenek ve başarılar ile değerlendirmeliyiz. Sadece akademik başarı tam ölçü değildir. Okullarımızın başarısı Trabzon'umuzun başarısıdır. Bu bağlamda tüm öğrencilerimize 
velilerimize, okul aile birliklerimize, öğretmenlerimize, okul müdür ve idari personelimize, il ve ilçe milli eğitim müdürlerimize okulumuz adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.