Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Ayder'de, Uzungöl'de, Kapadokya'da, Salda'da, Bodrum'da yaptığımız gibi tüm kıyılarda ve koylarda, özel çevre koruma bölgelerinde, sit alanlarında tespit ettiğimiz 4 bin 659 kaçak yapının yıkımını devam ettireceğiz." dedi.

Konuşmaların ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Murat Kurum, "Ayder'de, Uzungöl'de, Kapadokya'da, Salda'da, Bodrum'da yaptığımız gibi tüm kıyılarda ve koylarda özel çevre koruma bölgelerinde, sit alanlarında tespit ettiğimiz 4 bin 659 kaçak yapının yıkımını devam ettireceğiz." dedi.

Trabzon’da hatırlanacağı üzere Uzungöl’de 118 yapının yıkımına karar verilmişti. 

Bakan Kurum’un Uzungöl’de 118 yapının yıkımını yapacaklarını açıklanmasının ardından bölgede büyük tepkiler yükselmişti. İşletme sahipleri, aralarında sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin bulunduğu heyet, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ile yaptığı görüşmenin ardından bölge yeniden inceleme altına alınmıştı. Bakanlığın yaptığı incelemenin ardından 118 yapının 17’sinin bazı katlarının traşlanması, 6 binanın imara aykırı her hangi bir durumunun olmadığı tespit edilmişti. 

Yapılan inceleme sonrasında 112 yapının yıkımına karar verilirken sonrasında bölgede kentsel dönüşüm uygulanacağı ifade ediliyor. 

Bakan Kurum, Trabzon'da yaptığı konuşmada hatırlanacağı üzere Ayder'de olduğu gibi Trabzon'da da kentsel dönüşüm yapacaklarını açıklamıştı.