Ustaoğlu, mesajında, kadınların toplum hayatının vazgeçilmez, en kıymetli parçası, sağlıklı ve kaliteli nesillerin yetişmesinde anahtar rol oynayan ailenin temel unsuru olduğuna işaret etti.

Yaşamın hemen her alanında kadınların çeşitli fedakarlıklar yaptığını belirten Ustaoğlu, "Köklü geçmişimizde örneklerini gördüğümüz üzere, vatan ve millet uğruna yeri geldiğinde canını feda etmekten kaçınmamış, ülkemizi aynı bilinç ve duyarlılıkla yetiştirdikleri evlatlara emanet etmiştir." ifadelerini kullandı.

Ustaoğlu, devletin günden güne daha kararlı şekilde attığı adımlarla, kadınların temel hak ve özgürlüklerini iyileştirmeye dönük birçok yasal düzenleme yapıldığına vurgu yaparak, şöyle devam etti:

"Eğitimden bilime, sanattan kültüre, spordan iş yaşamına uzanan pek çok alanda başarılarından gurur duyduğumuz kadınlarımızın hayallerine daha kolay ulaşabilmesi amacıyla gayretli çalışmalar sürdürülmektedir. Öte yandan maalesef gündemimizden düşmeyen ve toplum vicdanını derinden yaralayan kadına şiddet olaylarının önlenmesine yönelik mevzuat değişiklikleri ve ilgili bakanlığımızca kurulan şiddet önleme merkezlerine ek, yeni düzenlemeler hayata geçirilmektedir. "

Yakın geçmişte, İçişleri Bakanlığınca hazırlanan Kadın Destek Uygulaması'nın (KADES), kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri engellemek adına kolluk kuvvetlerinin olaylara kısa sürede müdahale imkanı tanındığını belirten Ustaoğlu, şunları kaydetti:

"KADES kullanımı kolay ve etkinliği yüksek bir uygulamadır. İnancımızda ve kültürümüzde kadınlarımızın yeri her daim başımızın üzerinde konumlanmışken, toplumumuzda kadına yönelik hiçbir şiddet eylemi, ayrımcılık ve istismar kabul edilemez. Herhangi bir canlıya olamayacağı gibi kadına yönelik şiddetin de gerekçesi, 'ama'sı, 'fakat'ı olamaz. Toplumumuz, konuya bu bilinç ve hassasiyetle yaklaştığında inanıyorum ki yarınlarımız daha mutlu, huzurlu ve müreffeh hale gelecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, mukaddesatını korumak uğruna şehadete ulaşan kadınlarımızı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, şehitlerimizin ve gazilerimizin eli öpülesi anneleri ile kıymetli eşlerinin ve tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum."