61SAAT HABER SERVİSİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından Ankara’da gerçekleştirilen Trabzon zirvesine katılan isimler arasında yer alan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, toplantıda çok önemli gelişmeler yaşandığını, Trabzon adına umut verici projelerin masaya yatırıldığını ve sonuca yönelik çok önemli istişareler yapıldığını ifade etti.

HER YATIRIM ANALİZ EDİLMELİ
Trabzon’un çok önemli bir şehir olduğunu ifade eden Genç, Trabzon’a yapılacak olan her yatırımın en ince detayına kadar konuşulup, tartışılıp, analiz edilip, irdelenip hayata geçmesi gerektiğini belirterek, Sayın Bakanımız Adil Karaismailoğlu, milletvekillerimiz, valimiz, il başkanımız, büyükşehir belediye başkanımız ile birlikte Trabzon adına güzel bir toplantı gerçekleştirdik. 

HER PLATFORMDA YIKILMASI GEREKLİ OLDUĞUNU SÖYLEDİK 
Toplantıda gündeme gelen konular tabi bakanımız tarafından bazı bilgilendirmelerle kamuoyuna yansıdı. Özellikle Ortahisar ilçemizde Ortahisar halkının merak ettiği 3. Tünel Projesi var. Reşadiye Kavşağı projesi var. Bunun yanında Güney Çevre Yolu projesi var. Bunlarla ilgili görüşmelerde bulundu. Öncelikle her zaman karşı çıktığım, yapılmasından rahatsızlık duyduğum ve her platformda her zaman yıkılması gerekli dediğim Reşadiye’deki itfaiye kavşağının oradaki köprülü üst geçidin yıkılması noktasında Sayın Bakanımızın da katkı veren, destekleyen düşünceleri bizleri  çok mutlu etti.

YERİNE NE YAPILACAK?
Bütün altyapı çalışmalarını tamamladıktan sonra oradaki ucube yıkılarak belli kısımları yeniden değerlendirilmek üzere oradan kaldırılarak o bölgeye yakışan bir haliyle, belki bir döner kavşakla veya tabi ki mühendisler tarafından belirlenecek, trafiğe uygun hale getirilecektir. O ucubenin oradan kalkması için ben her zaman yüksek sesle Trabzon’a yakışmadığını ifade etmiştim. Bu noktada bizleri destekleyen vekillerimize de büyükşehir belediye başkanımıza da hassasiyetle konuya yaklaşan bakanımıza da toplantıya katılan her kese teşekkür ederim. 

TARİHİ GEÇMİŞ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMALI
3.Tünel Projesi şehrimizde çok tartışıldı. Biz Meclis’te şehrin yapısını bozacak, şehrin silüetini bozacacak bir yapı olması sebebiyle öncelikle ele alınmaması gerektiğini belirtmiştik fakat Büyükşehir Meclisi’nde imara işlendi. Biz yatırımların tabi ki kamu yararına olan, şehir yararına olan yapıların yapılmasını isteriz. Ama Trabzon tarihi bir şehir. Çok önemli geçmişe sahip. Bunun da göz önünde bulundurulması lazım. Ben bu hassasiyeti taşıdığım, Meclis üyesi arkadaşlarım bu hassasiyeti taşıdığı için projeye sıcak bakmıyorduk. 

ÖNCELİKLİ PROJELER ARASINDA YER ALMADI
Şimdi yaptığımız toplantıda bu proje öncelikli projeler arasında yer almadı. Her ne kadar imar planına işlense de şu an Kanuni Bulvarı, Kanuni Bulvarı’nın Değirmendere, Çukurçayır’ın Değirmendere bağlantısı, Değirmendere’nin, Erzurum yolunun sahil bağlantısı gibi önemli ve hızla yapılması gereken yatırımların yapılıp bitirilmesi sonrasında belki 3-4 yıl sonra olabilir bu. 3. Tünel’in gerekli olup olmadığının gündeme alınması gibi bir fikir doğdu. Biz de bu konuda uzlaşıya vardık. İleride ihtiyaç olursa tekrar 3. Tünel projesi düşünülebilir şeklinde görüş birliğine vardık ama şu anda 3. Tünel öncelikli projeler arasında yer almamaktadır. Çömlekçi geçişi rahatlatılarak bu sorunun ortadan kaldırılması, Çömlekçi geçişinin farklı bir metodla döner kavşağın kapatılarak geçişi sağlanarak bu sorunun gündemden kaldırılması gündeme alınmıştır.

GÜNEY ÇEVRE YOLU 1. ETAP BAŞLADI
Güney Çevre Yolu ile ilgili de Akçaabat’ta 1. Etabı başladı diyebiliriz. Akçaabat geçişi Darıca-Akyazı arası bu çok önemli çünkü çok sıkışan yerlerden birisi. Bu da şehrimiz adına Güney Çevre Yolu’nun 1. Etabının başladığının müjdesi olabilir. Gerçekten toplantıda ilimizi ilgilendiren gelişmeler oldu. Bunun da toplantıya katılan büyükşehir belediye başkanımız, valimiz, vekillerimiz ve il başkanımız ile sayın bakanımız bilgileri kamuoyu ile paylaşacaktır.” dedi.