Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Dündar Ayyıldız Trabzon'daki kış turizmi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Trabzon'daki kış turizminin hareketlenmesi gerektiğini belirten Ayyıldız şu ifadeleri kullandı;

Trabzon turizm sezonu eylül ayı itibariyle sona yaklaştı. Yüzbinlerce turist şehre akın etti. Trabzon yaz aylarında artık turistlerin vazgeçilmezi haline geldi. Ama kış aylarında Trabzon turizmi sıfırları görüyor. Şehrimizdeki turizmi yeni projelerle birlikte 12 aya yaymalıyız.

ALTERNATİF TURİZM ŞART

Bölgemizde alternatif turizm türleri yaygınlaştırılmalıdır. Bu potansiyel bölgemizde var. Yıl boyu turisti çekmek için yapılan projelere şehrimizin yöneticileri ve siyasileri artık ele almalıdır.

ÇAKIRGÖL DEĞERLENDİRİLMELİ

Bölgenin kış turizmi için en büyük potansiyellerinden bir tanesi de sahilden yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta Trabzon ve Gümüşhane sınırlarında olan Çakırgöl bölgesidir. Trabzon’un değerli ismi eski bakan Faruk Nafiz Özak bu proje için yıllarca uğraş verdi.

YATIRIM BEKLİYOR

Çakırgöl'ün kış turizmi açısından havzanın genel toprak yapısı, eğim, baskısı, karla örtülülük durumu ve ölçülen diğer meteorolojk veriler bakımından uygun bir yapıya sahip olduğu da tespit edilmiştir. Yani turizmi 12 aya yayabilmek için hali hazırda yatırım bekleyen bölgesi burasıdır.

PROJE TOZLU RAFLARDAN İNDİRİLMELİDİR

2004 yılından itibaren bölgenin turizme kazandırılması için yapılan çalışmalar yeniden ele alınarak eski bakanımız Faruk Nafiz Özak beyin bilgisinden ve çalışmalarından tekrar faydalanarak kayak merkezi oluşturulmalıdır. Kış turizmiyle beraber bölgeye yoğun olarak gelen Körfez turistlerin yanı sıra Avrupalı turistler de çekebiliriz.

TRABZON’UN GELECEĞİDİR

Trabzon’un geleceği turizmdir. Bunun için de turizmi hem yaz aylarında hem de kış aylarında yaşatmalıyız.

ÇAKIRGÖL CAZİBE MERKEZİ OLACAKTIR

Bu bölge kazandırılırsa Çakırgöl Yaylası kış turizmi açısından Türkiye’nin yeni bir cazibe merkezi haline gelecektir.

TRABZON BAKAN GÜCÜNÜ KULLANMALIDIR

Trabzon şehri olarak bakanlar kurulunda ve siyasette çok güçlüyüz. Bu heyecan verici. Kısır çekişmeleri bir kenara bırakarak şehrimiz ve bölgemiz için herkes elini taşın altına koymalıdır. Ankara’daki gücümüzü Trabzon’umuz için kullanmalıyız.