Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları kapsamında Trabzon’da Valilik alanında tören düzenlendi.

Törene, Trabzon Vali Yardımcısı V.,Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan, KKTC Trabzon Başkonsolosu Zalihe Erden,TTSO Başkanı Suat Hacisalihoğlu, Baro Başkanı Sibel Suiçmez,  protokol üyeleri, sivil toplum örgütleri ve dernekler ile Kıbrıslı mücahitler, gaziler katıldı.

20 Temmuz Barış Harekâtı’nda Kıbrıslı Türklerin yanı sıra Kıbrıslı Rumlar’ın da baskılardan ve zulümlerden kurtulduğunu belirten Kaymakam Tolga Toğan, “20 Temmuz, Kıbrıs Türk halkının var oluşunda son derece önemli bir dönüm noktasıdır. Kıbrıs adasını Yunanistan’a ilhak ederek, ENOSİS’i gerçekleştirmek amacıyla 15 Temmuz 1974 günü yapılan Rum-Yunan darbesi karşısında, Türkiye Cumhuriyeti, uluslararası antlaşmalardan doğan haklarını kullanarak, adanın bağımsızlığını, Kıbrıs Türk halkı ve adada yaşayanların canlarını kurtarmak için 20 Temmuz 1974 sabahı Barış ve Özgürlük Harekatını gerçekleştirmiştir” dedi.

Tören sonunda, etkinliğe katılan protokol, sivil toplum örgütleri ve Trabzon’da yaşayan Kıbrıslı Türkler toplu fotoğraf çektirdi.