Trabzonspor kendi sahasında konuk ettiği Galatasaray karşısında 2-0 geriye düştüğü maçta 2-2'lik beraberliği yakalamış fakat hakem hatalarının önüne geçememişti.

Trabzonsporlu Futbol Adamları Derneği (TSFAD) hafta sonu 2-2 berabere biten Galatasaray maçı sonrası müsabakanın Orta hakemi Ali Palabıyık  ve VAR hakemi Cüneyt Çakır ve müsabakanın ilk yarısında oyundan alındıktan sonra taraftarlar tarafından yuhalanan Abdulkadir Ömür ile ilgili yönetim kurulu adına Dernek Başkan'ı Hüseyin Balaban basın açıklamasında bulundu.

Hüseyin Balaban yapmış olduğu açıklamada ''Söz konusu müsabakanın orta hakemi Ali Palabıyık ve VAR  hakemi Cüneyt Çakır'ın müsabakada penaltımızı vermemesinin asla kabul edilecek bir yanı olmadığını belirtmek isteriz.'' ifadelerine yer verdi.

Abdulkadir Ömür'ün Galatasaray maçının ilk yarısındaki performansı sebebiyle oyundan alınması sonrası yuhalanması olayına değinen Balaban, ''Bu gibi yuhalamaların asla kabul edilen bir yanı yoktur'' dedi.

Balaban sözlerine şu şekilde devam etti;

Trabzonspor'un geçmişe bakıldığında kendi öz değerleri ile sayısız kupa ve şampiyonluklar elde ettiği, gerçeklerinden bakıldığında Abdulkadir Ömürler asla kolay yetişmediğini rahatlıkla görebiliriz.''