Adrenalin had safhada... Yeleleri vücutlarını adeta kamçılıyor.. Birbirlerine dişleri ve toynaklarıyla saldırıyorlar... Etraflarındaki kalabalık ise onları çığlık çığlığa izliyor. Çin'deki geleneksel at dövüşleri işte bu görüntülere sahne oluyor.

500 YILLIK GELENEK
Rongshui County'de sonbahar hasatının bitişini işte böyle kutluyor Çinliler. Çin'in kırsal kesimlerinde oldukça popüler olan geleneksel at dövüşleri, çoğu insan tarafından 'zalim ve barbarca' olarak tanımlansa da, sadece Çin'de değil Asya'daki pek çok bölgede 500 yılı aşkın süredir gerçekleşiyor.

KISRAK GETİRİP KIZIŞTIRIYORLAR
İki aygırın yanına getirilen çiftleşme dönemindeki bir kısrak, daha sonra iki atın yanından götürülüyor ve tahrik olan iki hayvan ksırak için kıyasıya mücadeleye girişiyor. Eğer hala kavga etmek istemezlerse havaya ateş açılıyor ya da hayvanlar kamçılanarak sinirlendiriliyor.

'UYGAR BİR TOPLUM BUNU YAPMAZ'
Çeşitli kuruluşlar bu zalim organizayonu engellemeye çalışsa da henüz başarılı olamadı. PETA adına konuşan sözcü ise, bu harika hayvanların 'eğlence' adı altında dövüştürülmesini içler acısı bulduklarını söyledi ve böyle bir geleneğin uygar bir toplumda yer bulmasının mümkün olmadığını sözlerine ekledi.

POSTA İNTERNET