Dışişleri Bakanlığı,Türkiye’nin e-Vize uygulamasının Avrupa’ya yönelik yasadışı göçü kolaylaştırdığı yönünde iddiaların asılsız olduğunu açıkladı. 
Bakanlıktan yapılan açıklamada, bazı dış kaynaklı basın haberlerinde, Türkiye’nin e-Vize uygulamasının Avrupa’ya yönelik yasadışı göçü kolaylaştırdığı yönünde asılsız iddiaların yer aldığının görüldüğü vurgulanarak, "Önemli bir turizm ülkesi olan ülkemiz tarafından özellikle turist ve işadamlarına yönelik bir uygulama olarak geliştirilen e-Vize sistemi 2013 Nisan ayından bu yana sorunsuz olarak işlemektedir" denildi.
"E-Vize sadece turizm ve iş amaçlı seyahatler için kullanılabilmekte olup, yasadışı göçe kaynaklık eden ülkelerden yapılan e-Vize başvurularında diğer şartların yanısıra geçerli Schengen/OECD vizesi veya ikamet izni gerekmektedir" denilen açıklamada," Ayrıca sistemin güvenliği için ilgili tüm kurumlar tarafından gerekli önlemler alınmakta olup, ülkeye girişlerde sıkı kontroller uygulanmaktadır. Bugüne kadar e-Vize almak suretiyle ülkemize gelenlerle ilgili ülkemizde yasadışı kalma sorunu yaşanmamıştır. Diğer taraftan, ülkemiz yasadışı göçe karşı kararlı mücadelesini sürdürmektedir" ifadesini yer verildi. 
(İHA)