Maçın 75'nci dakikasında Gekas, Zokora ve Bamba'yı oyundan düşürerek elini kolunu sallaya sallaya Akhisar'ı 1-0 öne geçirdi! Ligde bulunduğu noktada puan ya da puanlara gereksinimi olan Trabzonspor, amatör çerçevede yediği bu golle hem üç puanı Akhisar'da bıraktı, hem de yine kendi camiasına bundan sonraki haftalar için korku filmi serisi izlettirmeye mecbur bıraktı. Maçın ilk 45 dakikalık bölümünde futbol adına konuşabileceğimiz fazla bir şey yok. Orta alana kilitlenen kale önü tehlikelerinin çok az olduğu bir ilk yarı. Akhisar hücumdaki önemli oyuncularını (Gekas , Kenan, Serkan) kulübede bırakmış.

Bu yüzden hücumda etkili olamamaları normal. Peki Trabzonspor...

Ne oynamak istiyorlar anlamak mümkün değil.
Trabzonspor gibi hatlar arasında uyumsuzluk olan başka bir takım Türkiye Ligi'nde yok. İlk yarıda savunma oyuncularıyla hücum oyuncuları arasında 60-70 metrelik bir mesafe var. Böylesi bir görüntüde doğaldır ki iyi bir oyun ortaya koyabilmeniz çok zor.

ORDU MAÇI FİNAL OLUR

Mustafa Yumlu ile Bamba pozisyon yanlışlığını sık sık yapan iki oyuncu. Bir de aldıkları her topu gelişi güzel ileriye vurmak dışında bir özellikleri yok. Soner-Zokora ilk yarıda orta sahada ileriye adım atmamaya sanki yeminli! Zokora kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ne yapacağını şaşırdı! Volkan, Henrique ve Yasin birbirine yabancı üç oyuncu.
Top ayaklarına geldiğinde ne rakipten adam eksiltebildiler ne de top saklayarak arkadaşlarının ilerde çoğalmasını sağlayabildiler. Bir tek Alanzinho sorumluluk alarak bir şeyler yapmaya çalışan tek oyuncuydu. İkinci yarı ise ilk yarıya göre Trabzonspor daha fazla rakip alanda oynamaya çalıştı. Yapılan değişikliklerinden sonra ise ceza alanı çevresinde çok adamla göründüler. Fakat hücum aksiyonlarında öylesine fakir bir görüntü veriyorlar ki gol pozisyonu üretmeleri olanaklı değil. Bu sonuçtan sonra önümüzdeki hafta kendi sahasında Orduspor ile yapacağı karşılaşma bir final niteliği taşıyor...