ABD’nin Olimpiyat Jimnastik Takımı’nda 2016’da patlak veren taciz skandalı depremi sürüyor. Önce Michigan Üniversitesi’nde Olimpik Jimnastik Takımı’nın eski doktoru Larry Nassar’ın (57) 156 çocuk ve kadını taciz ettiği kanıtlanmıştı. Nassar, 2018’de 175 yıl hapis cezası almıştı. Şikayetleri dikkate almayan üniversite de 332 mağdura 500 milyon dolar tazminat ödemişti.

Yalancı şahitlik yapıca dikkat çekti

Skandal, ABD Kadın Jimnastik Milli Takımı Koçu John Geddert’e de (53) uzanmıştı. Zira, birlikte çalıştığı Nassar’ın kadın sporculara kötü davranmadığını söyleyerek yalancı şahitlik yapınca dikkat çekti. Geddert, hakkında tecavüz, taciz, insan ticareti dahil 24 ayrı suçlama vardı. 

Önceki taciz iddialarında sesi çıkmamıştı

Geddert’in Nassar hakkındaki şikayetlere kulak asmadığı iddia ediliyordu. Müebbet hapis cezasına denk suçlamalarla yargılanacaktı. Michigan’da mahkemeye çıkarılacağı günün sabahında silahla intihar ettiği açıklandı. Nassar’ın ceza almasında rolü olan olimpik jimnastik yıldızı McKayla Maroney (25), Geddert’in kendisine yapılan muameleye göz yumduğunu iddia etmişti.

'Temizlenene kadar bırakmayacağız'

Bir diğer jimnastik yıldızı Sara Teristi de Nassar kurbanı olmasında Geddert’in rol oynadığını öne sürüyordu. Bu ölüm haberi sonrası, jimnastik dünyasında taşlar yerinden bir kez daha oynadı. Savcılık, “Spordaki kirli insanlar temizlenene kadar bu davayı bırakmayacağız” dedi.