Alt birimlerde yapılan yüksek değer katlamalar, majör kripto dediğimiz Bitcoin, Ethereum gibi dijital varlıkların fiyatlarının astronomik rakamlara gelmesi neredeyse Dünyanın tamamında milyonlarca kişinin iştahını deyim yerindeyse kabartmaktadır. Haliyle yatırım yapmak isteyenlerin aklına direkt bitcoin nasıl alınır? Sorusu geliyor. Bu sorunun cevabı oldukça çeşitli ve bol seçeneğe sahiptir.

Bitcoin Nasıl Alınır?

Bitcoin almak için iki yöntem bulunmaktadır. Birincisi teknik bir konu olan madencilik yaparak yaptığınız işlemler sonucunda ödül olarak bitcoin kazanırsınız ki bu çok maliyetli ve uzun vadeli bir iştir. Sonucunda güzel para kazandırır ama çok uzun bir süre boyunca sabırlı olmanız ve giderleri karşılamanız gerekir. Bunun yerine neredeyse bütün dijital varlık yatırımcılarının yaptığı gibi bitcoin nasıl alınır? Diye sorulduğunda ilk cevap olan yerli ya da yabancı kripto para borsalarından yatırdığınız nakdi para karşılığında alabilirsiniz cevabı verilmektedir.

İlk yöntem zor, uzun süreli ve maliyetli olduğu için çoğunluk ikinci yöntemi uygulamaktadır. Yerli ve yabancı kripto para borsalarına yatırdıkları para karşılığı başta bitcoin olmak üzere kripto para alım satım işlemi gerçekleştirerek ticaret yapmaktadırlar. Yerel borsalara örnek olarak Paribu, BTCTürk, Bitexen, Bitci gibi borsalar örnek oluştururken Binance, Gate, Coinbase, Huobi gibi borsalar da yabancı kripto para borsalarına örnektir.

Yerel Borsalardan Bitcoin Almak

Yerel kripto para borsaları denilince akla Paribu, BTCTürk gibi borsalar gelse de piyasanın yeni oyuncusu olan Binance TR, bağlı olduğu Global Binance sayesinde büyük bir ivme yakalamayı başardı. Komisyonlarda %0 uygulaması da bir başka tercih sebebi oldu. Yine de büyük bir yatırımcı kesimi binance tr güvenilir mi? Sorusunu sormadan işlem yapmamaktadır. Bu sorunun cevabı evet oldukça güvenilirdir ve ülkemizde yasal finans düzenlemelerine tabii olan bir şirket konumundadır. Burada açacağınız bir hesaba banka hesaplarınızdan Türk lirası ile para yatırıp borsanın içerisinde yer alan başta bitcoin olmak üzere diğer tüm kripto para varlıklarından satın alabilir aldığınız varlıkları istediğiniz zaman anında satışını gerçekleştirebilirsiniz.

Yabancı Borsalardan Bitcoin Almak

Yabancı borsalar dediğimiz zaman akla gelen şüphesiz ilk borsa ise Binance borsasıdır. Dünya genelinde en yüksek işlem hacmine sahip olup en çok kullanıcıya sahip olan bu borsada ülkemiz dahil olmak üzere milyonlarca kişi alım ve satım yapmaktadır. Binance TR örneğine olduğu gibi yeni yatırımcılar özellikle Binance Güvenilir Mi? Sorusunu da arama motorlarında aratmaktadır. Dediğimiz gibi dünyanın en büyük ve işlem hacmi en yüksek olan borsa olması itibariyle oldukça güvenilirdir. Burada yapacağınız işlemlerde herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız. Yatırdığınız parayı katladığınız zaman da kazandığınız tüm miktarı rahatlıkla dakikalar içerisinde banka hesabınıza çekebilir ve paranızı kullanabilirsiniz. Bu konuda herhangi bir şekilde kullanıcılar sıkıntı yaşamamaktadır. https://www.guveniliryol.com/ adresinde bu konularla alakalı sorularınızın cevaplarını bulabileceğiniz bir çok makale bulunmaktadır.